Pompoenpannenkoeken 🎃🥞

Pompoenpannenkoeken, of zoals mijn Antilliaanse man ze noemt ‘Arepa di pampuna’, zijn lekkere en voedzame pannenkoeken. Door de toegevoegde groenten wordt je lichaam getrakteerd op gezonde vezels en vitaminen. Weer eens wat anders dan de vette, suikerrijke pannenkoeken van lege witte bloem die je doorgaans in de supermarkten vindt.

Ingrediënten:

(Voor zo’n 10 pannenkoeken)

  • 450 gram pompoen (reeds in blokjes gesneden in de diepvries te vinden bij menig supermarkt)
  • 350 ml melk (bijvoorbeeld haver-, rijst- of amandelmelk)
  • 200 boekweit- of havermeel (je kunt ook een variatie doen met bijvoorbeeld quinoa- of amandelmeel.)
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 2 grote eieren (liefst wit, biologisch en/of vrije-uitloop)
  • 1 el kaneel
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl zuiveringszout
  • 1 tl vanille poeder (of aroma)
  • 1 tl zout

Optioneel:

  • Rozijnen/appelschijfjes/banaan
  • Kaas/spek (biologisch)

Bakboter:

  • Kokosolie

Tips:

– Lekker met wat vers fruit.
– Voor de volwassenen met pit: spice it up met wat sambal voor de hartige trek. 🌶

Bereiding:

Kook de pompoen 8 minuten tot deze zacht zijn. Laat ze hierna goed uitlekken in een vergiet. Mix ondertussen de droge ingrediënten eerst en voeg daarna de eieren en het melk toe tot een homogene massa. Tot slot voeg je de afgekoelde pompoen toe en mix je deze door het beslag. Bak de pannenkoeken wat langer door dan je gewend bent, want door de pompoen kan de pannenkoek anders zacht blijven.

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*