Roze Bliss Balls 🌸🍓

roze bliss balls

De basis van dit recept bestaat uit slechts 3 ingrediënten; aarbeien, amandel- en kokosmeel. Het bevat daarmee een mooie mix van koolhydraten, eiwitten en vetten.

Voor een gezond voedingspatroon wordt het aangeraden veel voedingsvezels te nuttigen. Daarmee worden de verteerbare, darmvoedende vezels bedoelt uit o.a. groente, maar ook uit kokos of amandelen.

Aardbeien bevatten in verhouding tot andere vruchten dan weer weinig vezels, maar zijn wel een fijne bron van vitamine c. Tot wel 60 mg per 100 gram aardbeien. Vitamine c werkt als antioxidant, is belangrijk voor huid en slijmvliezen en het helpt ons immuunsysteem door histamine af te remmen en tegen infecties te werken.

Met deze bliss balls weet je dus zeker dat je een voedende snack nuttigt. Krijg jij al zin in zo’n bliss bommetje aan voedingsstoffen?

pink bliss balls

Ingrediënten voor ongeveer 15 balletjes:

  • 150 gram aardbei (diepvries)
  • 100 gram amandelmeel
  • 75 gram kokosmeel

Topping:

  • geraspte kokos

Tips:

  • Is het deeg wat te droog voor jouw smaak? Voeg in dat geval bijvoorbeeld 2 el honing, 3 gepureerde medjoul dadels of gewoon wat plantaardige melk toe bij het rollen.
  • Leuk als extraatje in de lunchtrommel!
  • Geen zin om te kneden. Deze blissblocks zijn ook erg lekker!

Bereidingswijze:

Kneed de ingrediënten tot een grote bal. Maak hier vervolgens kleinere balletjes van door te kneden (rollen werkt niet).

Leg wat geraspte kokos in een schaaltje en dip de roze bliss balls er door heen.

Bewaar in de koelkast of in de vriezer.

aardbeien bliss blocks

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*