Medjoul Celebrations 🎉🍫

healthy celebrations

Vroeger kon ik ze niet weerstaan. Die chocoladerepen in allerlei vormen en kleurige verpakkingen. Nu proef ik hoe bewerkt en nep die dingen eigenlijk zijn en taal ik er niet meer naar.

Wel verlang ik soms naar deze gezondere varianten. Heerlijk zoet, caramelachtig en vitaminerijk door de dadels, rijk aan magnesium en anti-oxidanten door de pure chocolade en vezel- en eiwitrijk door de noten, geraspte kokos en gepofte quinoa. Lekker, natuurlijk én gezond!

Zoek dus niet verder voor een healthy alternatief voor jouw favoriete chocoladereep. Je hebt hem namelijk gevonden. Net echt toch? Of juist echt? Laat je het me weten in de comments?!

celebrations

Ingrediënten per reep:

🍯caramelreep:
1 medjoul (ontpit)
2 walnoten fijngehakt
Pure chocolade

🥜pindapecanreep:
1 medjoul (ontpit)
1 tl pindakaas (💯%)
Pure chocolade 
1 pecannoot

🥥kokosreep:
1 medjoul (ontpit) 
1 tl cashewnotenpasta
1 tl kokosrasp
Pure chocolade 

🍿pofreep:
1 medjoul (ontpit)
1 tl amandelpasta
2 tl gepofte quinoa 
Pure chocolade 

Tips:

  • Maak meteen een hele batch. Je kunt ze invriezen en anders zijn ze zo op. 75 gram pure chocolade is genoeg voor 12 chocoladerepen.
  • Voor het dippen van de repen in chocolade gebruik ik graag Japanse eetstokjes. Even dippen, omdraaien, dippen en laten uitharden op bakpapier. Makkelijker dan met een lepel!
  • Ook dol op chocolade? Kijk hier voor mijn andere recepten met chocola.
  • Gezonde gewoontes kun je aanleren. Daarvoor gebruik ik de orthomoleculaire voedingsleer. Kijk hier voor meer informatie.

Bereiding voor 12 stuks:

1️⃣ Smelt 75 gram pure chocolade au bain marie. (Breek in stukjes en leg in een glazen schaal boven een pan met kokend water)

2️⃣ Ontpit de (12) medjouldadels. (Snij of breek de dadels open en pak de pit eruit)

3️⃣ Vul de dadels nu respectievelijk met de gewenste vulling (gehakte walnoot, pindakaas, cashewnotenpasta en amandelpasta) en duw voorzichtig weer dicht.

4️⃣ Dip de dadels in de gesmolten chocolade en leg op een plank/bord met bakpapier. (Ik gebruik graag Japanse eetstokjes)

5️⃣ Bestrooi de chocoladerepen nu met de gewenste topping. (gehakte walnoot, pecannoot, kokosrasp en gepofte quinoa)

6️⃣ Laat uitharden in de koelkast. Na ongeveer anderhalf uur zijn ze klaar om gegeten te worden.

choladereep
🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀Bereiding:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*