Amaranth Bowl šŸ„£šŸ„­

Ben jij al bekend met amaranth? Amaranth is een zaadje en geen graansoort. Het is glutenvrij en bevat een hoop voedingsstoffen. Waaronder anti-oxidanten (wat snelle veroudering tegengaat), vezels en relatief veel magnesium en selenium.

Het is een leuk alternatief voor quinoa, wat ook een pseudo-graan is. Of een slimme variatie op de inmiddels wel bekende havermoutpap. Zoals je nu wel weet is variatie belangrijk voor een gezonde darmflora.

Het smaakt een beetje noot-achtig en is bij de meeste biologische winkels te verkrijgen. In onderstaand recept proef je echter met name de zoetheid van het fruit en de kokosmelk. Laat je me weten of het heeft gesmaakt?

Ingrediƫnten

  • 250 gram amaranth
  • 1 banaan
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 tl kaneel Ceylon
  • 250 gram mangoblokjesĀ (diepvries)

Topping:

  • Aardbeien

Bereiding

  1. Kook de amaranth (zie tips voor een betere vertering) samen met de kokosmelk en het kaneel in een pannetje op middelhoog vuur voor ongeveer 20 minuten.
  2. Haal van het vuur en roer de banaan en mangoblokjes er goed doorheen.
  3. Schep in 2 kommetjes en versier met de aardbeien.

Tips

  • Amaranth is wel rijk aan fytinezuur. Een anti-nutriĆ«nt waar je niet te veel van wilt binnenkrijgen. Laat het daarom het liefst een nachtje weken en spoel ook weer goed af voordat je ermee begint te koken. Hierdoor zul je het makkelijker kunnen verteren.
  • Havermoutpap blijft natuurlijk ook een heerlijk ontbijt. Zoek je nog een lekker recept, kijk dan eens naar deze gebakken havermout met peer.

Ingrediƫnten

  • 250 gram amaranth
  • 1 banaan
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 tl kaneel Ceylon
  • 250 gram mangoblokjesĀ (diepvries)

Topping:

  • Aardbeien