Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Aardbeiden-Chocolade Ijslollies 🍓🍫

Als het weer vraagt om verkoeling zijn deze ijslollies, van alleen maar gepureerd fruit, kokosmelk en cacaopoeder, toch een uitkomst?! Met slechts 4 ingrediŽnten maak je in een handomdraai (okť, een sterke mixer draai 😉) een heerlijk, verkoelend en voedend tussendoortje.

Ik heb er extra dadels aan toegevoegd met oog op de visite die gepland stond. Wetende dat zij niet gewend zijn zonder suiker te eten, wordt het op deze manier toch behoorlijk zoet. Zelfs bij de moeilijkste eters gingen de ijslollies er probleemloos in. Het oog wil natuurlijk ook wat. Zeker bij kinderen. En zijn ze niet schattig geworden, al zeg ik het zelf?

ijslollies op een houten stokje

IngrediŽnten:

  • 250 gram aardbeien
  • 250 ml kokosmelk
  • 50 gram dadels
  • 2 el cacaopoeder

Tips:

  • Heb je geen siliconenvormen in huis? Je kunt ook houten ijsstokjes kopen en deze gebruiken in combinatie met kleine bakjes. Of kijk eens op deze link voor de mogelijkheden. Bestel je wat via deze link dan krijg ik daar een kleine commissie over.

Bereiding:

Mix alle ingredienten met een krachtige blender of staafmixer behalve de cacaopoeder.

Vul nu je vormpjes met het ijs mengsel. Niet helemaal tot de top en bewaar een klein laagje voor de chocolade laag. Daarvoor doe je de 2 el cacaopoeder goed roeren door het mengsel en top je de ijsvormpjes hiermee af.

Zet voor 3 uur in de vriezer om te harden.

Geniet van een fris, meukvrij en natuurlijk tussendoortje!

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀