Zoek
Sluit dit zoekvak.

Over mij

Introductie

Lees hier waarom ik voedingscoach geworden ben, waar mijn interesse voor de orthomoleculaire natuurgeneeskunde vandaan komt en welke verschillende opleidingen en cursussen ik tot dusver heb afgerond. Of ga meteen naar de voedingscheck voor de meest laagdrempelige manier voor inzicht in jouw voedingsstatus.

Hoe ben ik hiertoe gekomen?

Vroeger kampte ik met enorm overgewicht, te wijten aan een verkeerde leef- en voedingsstijl. Regelmatig liep ik rond met hoofd- of buikpijn. Ik realiseerde mij dat als ik ooit zwanger wilde worden dat mijn lichaam niet de meest veilige plek zou zijn voor de groei van een nieuw leven.

Daarbij voelde ik me alles behalve vitaal. Door af te willen vallen zette ik de eerste stap in mijn zoektocht naar een betere gezondheid. Ik ging van dieet tot dieet, tot ik mij eigenlijk pas echt ging verdiepen in voeding.

Met de orthomoleculaire natuurvoedingswijze leerde ik niet alleen over brandstoffen, maar ook over bouw-, hulp- en beschermende stoffen in voeding. Voor het eerst was ik ervan overtuigd dat een gezonde leefstijl zonder afzien mogelijk was.

Ten opzichte van mijn zwaarste gewicht ben ik nu meer dan 45 kilo kwijt. Ik voel me weer fit, heb zelden last van vage klachten en ik heb nog nooit zo lekker gegeten als nu.Ook ben ik gelukkig getrouwd en moeder van twee kinderen (plus twee bonuskinderen).

Uiteraard wil ik dat mijn gezin gezond is en ons immuunsysteem zo veel mogelijk wordt ondersteund. Na veel lezen, leren, studeren en uitproberen heb ik een gezonde eet- en leefstijl onder de knie die naar huidige inzichten voorziet in alle benodigde voedingsstoffen.

Het is een voedingsstijl waarbij ik niet meer elke dag op de weegschaal hoef te kijken en waarbij wij nog steeds van lekker eten kunnen genieten zonder op vitaliteit te moeten inleveren. Een voedingspatroon dat rekening houdt met de gezondheid van mijn lichaam met al zijn oersterke systemen.

Graag leer ik nu anderen over de invloed van voeding op de gezondheid én dat gezond eten niet moeilijk en gewoon lekker is. Inmiddels vinden dan ook steeds meer mensen mijn hulp als voedingscoach. Lees hier over hun ervaringen.

Research

Mijn interesse in voeding is breed. Zo ging mijn zoektocht van diëten, borstvoeding, Rapley-methode en biologisch eten, naar allergieën en intoleranties, suppletie en het immuunsysteem.

Ook heb ik mij verdiept in de combinatie van voeding met astma, cholesterol, bloeddruk en ontstekingen. Er komt steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar voeding en gezondheid en ook mijn honger hiernaar is nog niet gestild.

Ik blijf dan ook continue in ontwikkeling op dit gebied. Regelmatig volg ik bijscholingen op het gebied van natuurgeneeskunde. Dit vanuit de overtuiging dat we samen onze gezondheid weer onder controle kunnen krijgen voor een vitalere toekomst. 

Opleidingen

Ik heb diverse opleidingen afgerond. Hieronder staan deze op basis van chronologie:

  • Medische Basis Kennis (HBO) bij School voor Homeopathie (10-’23)
  • Orthomoleculair voedingscoach (HBO) bij Evenwijs opleidingscentrum (10-’21)
  • Kindervoedingscoach (HBO) bij de Better Health Academy (01-’20)
  • HBO Communicatie bij de NTI Leiden (’17)
  • BedrijfsHulpVerlener inclusief AED bij de NIBHV (’12)
  • Pedagogische Wetenschappen; modules: Algemene pedagogiek, Opvoeding & ontwikkeling, Methoden, technieken & statistiek 1 en Inleiding psychologie voor pedagogen bij de Universiteit Utrecht (’07)

Cursussen

Naast de verschillende opleidingen die ik heb genoten, doe ik ook regelmatig verdiepingscursussen, masterclasses en webinars bij diverse opleidingsinstituten. Hieronder een greep daarvan:

Coaching

Een gezonde leefstijl gaat niet van de ene op de andere dag. Dit is een proces die je jezelf aanmeet of die je je laat aanmeten door een gecertificeerde voedingscoach. Dat is maatwerk. Kijk hier voor de verschillende diensten die ik lever.