Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Voorlichting

Het maken van de gezonde keuze, zou tevens de makkelijke keuze moeten zijn. Voornemens worden langer volgehouden wanneer men zich bewust is van het effect en ook wanneer deze met anderen wordt gedeeld. Extra fijn dus als je deze kennis tot je kan nemen samen met de mensen die al tot jouw kring van invloed behoren!

Door kennis over voeding overzichtelijk te maken krijg je inzicht in (preventieve) natuurlijke zelfzorg. Dit heb ik dan ook op een begrijpelijke manier in presentatie gebracht, zodat theorie makkelijk omgezet kan worden naar de praktijk. Je kunt dit privé volgen in de vorm van het persoonlijke good-food traject. Het kan echter ook in algemeen groepsverband!

Organisaties die dan ook graag meer willen weten over de invloed van voeding en leefstijl op de gezondheid kunnen een offerte aanvragen over de mogelijkheden van voorlichting, cursussen of seminars. Dit geldt zowel voor scholen, kinderdagverblijven en bibliotheken die meer willen weten over gezond op-voeden, als ook voor bedrijven die willen investeren in de vitaliteit en (mentale) gezondheid van hun werknemers.

Tevens schrijf ik artikelen, ontwikkel ik recepten en geef ik presentaties op aanvraag. Meer weten over dergelijke voorlichtingsdiensten? Neem dan vrijblijvend contact op. Mogelijke onderwerpen voor deze voorlichting staan hieronder bij modules beschreven. Staat jouw onderwerp hier niet bij? Laat me dat gerust even weten.

Modules

Een aantal van de onderwerpen waar ik graag over praat staan hieronder kort toegelicht. Theorie over voedingsstoffen zijn daarin vertaald naar de praktijk. Volg je bij mij het goodfood-traject bespreken we dit één-op-één met nog eens een vertaalslag naar jouw persoonlijke omgeving.

Back to balance / Terug naar balans
Je hebt vast een hoop vragen over voeding. Iedereen staat immers dagelijks voor verschillende keuzes wat eten en drinken betreft. Hoe stel je een gezonde maaltijdverhouding samen? Heeft calorieën tellen zin? Wat staat er allemaal voor (on)zinnigs op de verpakking vermeld?

Ik neem je mee in de huidige wereld van de eenzijdige voeding, het sterk bewerkte eten en de marketing op voedingsmiddelen. Natuurlijk leer ik je ook hoe je weer balans kan aanbrengen hierin en welk type eten wel voor voldoende verzadiging, energie en voedingsstoffen zorgt.


Wisdom for the immune system / Investeer in je afweer
Het immuunsysteem wil jou beschermen tegen indringers en schadelijke invloeden. Het bestaat uit verschillende delen en het kan op- en afschalen. Om dit goed te doen heeft het echter wel verschillende voedingsstoffen nodig. Is dit niet in balans krijg je niet alleen een verminderde weerstand, maar neemt ook de kans op chronische ontstekingen en auto-immuunziekten toe.

Voorkomen is beter dan genezen, dus de aandacht in deze module ligt op preventie. Ook leg ik uit wat je zelf kunt doen om het immuunsysteem en zijn verschillende afweerlinies gezond te houden.

Lust for life / Levenslust
Een acute stress reactie kan het verschil maken tussen leven en dood (over levenslust gesproken!). Je zou immers maar net moeten kunnen wegspringen voor een bus. Wanneer stress chronisch wordt gaat de reactiviteit zijn tol vragen. Flexibiliteit kun je gelukkig trainen en ook verschillende voedingsstoffen hebben hier weer een effect op.

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn. Vitaal oud worden is in onze huidige maatschappij een kunst. Er zijn diverse leefstijlfactoren van toepassing op vitaliteit. Het belang van onder andere voldoende beweging wordt ook op orthomoleculair gebied steeds duidelijker. Er zijn echter nog enkele andere belangrijke pijlers!

Presentaties

Wil je weten wanneer ik presentaties geef over gezonde voeding bij jou in de buurt? Houd dan de website en social media van Easy Peasy Good Food goed in de gaten voor de beschikbare data.

12 november 2021 – Presentatie Gezonder Zonder Geraffineerde Suikers bij de Better Health Academy (Wassenaar)