Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kindervoedingscoaching

Voeding is de kortste weg naar een gezond lichaam. Als gecertificeerd kindervoedingscoach ondersteun ik ouders en hun kind(eren) in een gezond(er) voedingspatroon. We leven in een wereld vol aanbod en overprikkeling, waardoor het door de vele bomen lastig is het bos nog te zien.

Dit terwijl het binnenkrijgen, en kunnen verwerken, van de juiste voedingsstoffen enorm belangrijk voor kinderen is. Zij gebruiken deze voortdurend voor hun groei en ontwikkeling. Dat begint al tijdens de eerste 1000 dagen (vanaf conceptie), maar ook hierna komen nog diverse sensitieve periodes die om specifieke ondersteuning van voeding vragen.

Door met dit oersterke systeem rekening te houden kan je het immuunsysteem versterken, het gewicht reguleren, de energie doen toenemen, de psyche ondersteunen en de algehele gezondheid verbeteren. Ik vertel dan ook graag over de gezondheidswaarde van voeding en hoe dit makkelijk en gefaseerd toe te passen is binnen de mogelijkheden van een gezin.

Hiervoor gebruik ik niet alleen kennis van orthomoleculaire voeding en natuurgeneeskunde, maar ook van orthopedagogie en psychosociale begeleiding. Door deze integrale holistische aanpak wordt het optimaliseren van jullie voedingspatroon iets blijvends en werk je preventief aan de gezondheid van jouw gezin.

 • Versterk het immuunsysteem van jouw kind op natuurlijke wijze
 • Direct toepasbare tips voor gezond (op-)voeden
 • Adviesplan op maat voor het verbeteren van de voedingsstatus
 • Inclusief voedingscheck en basismenu op maat
 • Optioneel: Omega 3 index en/of allergenen onderzoek

Meer informatie aanvragen

Laat hierboven jouw gegevens achter voor de aanvraag van een coachingstraject of lees verder over het belang van een goede op-food-ing, veel voorkomende gezondheidsklachten die met voeding kunnen worden aangepakt en over mijn werkwijze.

Aanleren van gezond eetgedrag

Door (pre)nataal of in een hieropvolgende levensfase van je kind een gezond en makkelijk vol te houden voedingspatroon in te voeren wordt de basis voor de toekomst gelegd. Wist je dat de gezondheid van een moeder tijdens de zwangerschap al invloed heeft op de gezondheid van haar kleinkinderen?

De voedingsbehoeften verschillen per ontwikkelingsfase of individu. Voor kinderen zijn er verschillende sensitieve perioden waar andere voedingsbehoeftes spelen en waar het aanleren van gezonde gewoontes extra belangrijk is.

Door het lichaam te geven wat het nodig heeft kan het uitgroeien tot zijn maximale potentie. Eet jouw kind bijvoorbeeld weinig of weinig verschillende soorten groente? Door middel van direct toepasbare tips en trucs leer ik je hoe daar slim mee om te gaan.

Klachten

De orthomoleculaire leer stelt voeding centraal bij het aanpakken van uiteenlopende klachten. Zodoende kunnen met een gezond eetpatroon ontstane klachten verbeteren of zelfs helemaal verdwijnen. Veel gehoorde gezondheidsproblemen zijn onder andere:

 • Coeliakie (gluten-intolerantie)
 • Gedragsproblemen
 • Depressie
 • Diabetes type 2
 • Prikkelbare darmen
 • Overgewicht

Maar ook als je kind regelmatig verkouden is, last heeft van oorpijn, buikpijn of hoofdpijn kan een verandering in eetpatroon hierin al verlichting geven. Het immuunsysteem komt namelijk voor ongeveer 70% voort uit onze darmen!

De darm is met elk orgaan van het lichaam verbonden. Darmgezondheid staat daarmee aan de voet van de gezondheid van allerlei andere lichaamssystemen. Met de juiste voeding verbeter je de gezondheid en maak je het ook nog eens ongewenste indringers lastig.

Hoe ga ik te werk?

Bij een telefonische kennismaking formuleren we de hulpvraag. Het coachingstraject gaat vervolgens van start met een intake gesprek aan de hand van een voedingscheck. Dit om inzicht te krijgen in de huidige voedingsstatus en eventuele klachten van jouw kind.

Iedereen is anders, dus of extra onderzoek in de vorm van een allergenen- of omega index test gewenst is bespreken we vooraf. Het kan handig zijn dat jullie kind zelf ook bij de intake afspraak aanwezig is. Maar hoofdzakelijk begeleid ik ouders in de verandering van het eetpatroon van hun kinderen.

Na de intake kun je in ieder geval al meteen met de besproken adviezen aan de slag! Uiteraard krijg je het adviesrapport op maat gemaakt en inclusief basismenu ook toegestuurd. Je kunt alles dus nog eens rustig nalezen. Na 4 tot 6 weken plannen we een vervolgconsult om te evalueren hoe het gaat. Dit kan een los consult zijn of onderdeel van een uitgebreid coachingstraject.

Coachingstraject

Om niet alleen een quick fix aan te bieden, maar juist om te kunnen coachen naar een blijvende optimalisatie van het voedingspatroon bied ik tevens een modulair opgebouwd traject aan; het Good Food-traject. Niet alleen wat je eet, maar bijvoorbeeld ook hoe je eet, heeft allerlei impact op je lijf.

Voornemens worden ook langer volgehouden wanneer men zich bewust is van het effect daarvan. Naast de intake volgen dan ook nog eens 3 extra consulten waarin je nog meer leert over voeding en leefstijl. Daarnaast kun jij natuurlijk je vragen stellen of vertellen waar je tegen aanloopt gedurende dit traject.

Door middel van leuke opdrachten die je samen met jouw kind kan doen zorg jij voor het eigen maken van een gezonde voedingsbasis voor jouw gezin. Gaandeweg het traject kijken we naar eventuele valkuilen en geef ik handvatten voor het continueren van een gezonde levensstijl. Zodoende leer je het eetgedrag van je kind(eren) op een leuke manier te beïnvloeden met het binnenkrijgen van essentiële voedingsstoffen tot gevolg!

De eerste stap

Wil je graag wat meer informatie over wat ik voor jou kan betekenen als kindervoedingscoach? Laat dan jouw gegevens boven aan deze pagina achter of neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

De vakopleiding tot kindervoedingscoach die ik heb genoten aan de Better Health Academy is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO) en erkend door de vakverenigingen BATCNVST en MBOG.