Kindervoedingscoaching

Kindervoedingscoaching

Voeding is de kortste weg naar een gezond lichaam. Als gecertificeerd kindervoedingscoach ondersteun ik ouders en hun kind(eren) in een gezond(er) voedingspatroon. We leven in een wereld vol aanbod en overprikkeling, waardoor het door de vele bomen lastig is het bos nog te zien.

Dit terwijl het binnenkrijgen, en kunnen verwerken, van de juiste voedingsstoffen enorm belangrijk voor kinderen is. Zij gebruiken deze voortdurend voor hun groei en ontwikkeling. Dat begint al tijdens de eerste 1000 dagen (vanaf conceptie), maar ook hierna komen nog diverse sensitieve periodes die om specifieke ondersteuning van voeding vragen.

Door met dit oersterke systeem rekening te houden kan je het immuunsysteem versterken, het gewicht reguleren, de energie doen toenemen, de psyche ondersteunen en de algehele gezondheid verbeteren. Ik leer anderen graag over de gezondheidswaarde van voeding en hoe dit makkelijk en gefaseerd toe te passen is binnen de leefstijl van hun gezin.

Hiervoor gebruik ik niet alleen kennis van orthomoleculaire voeding en natuurgeneeskunde, maar ook van orthopedagogie en psychosociale begeleiding. Door deze integrale aanpak met holistische kijk wordt het optimaliseren van jullie voedingspatroon iets blijvends en werk je preventief aan de gezondheid van jouw gezin.

 • Versterk het immuunsysteem van jouw kind(eren) op natuurlijke wijze
 • Direct toepasbare tips voor gezond (op-)voeden
 • Adviesplan op maat voor het verbeteren van de voedingsstatus
 • Inclusief voedingscheck en basismenu op maat
 • Optioneel: Omega 3 index en/of allergenen onderzoek

Meer informatie aanvragen

Laat hierboven jouw gegevens achter voor de aanvraag van een coachingstraject of lees verder over het belang van een goede op-food-ing, veel voorkomende gezondheidsklachten die met voeding kunnen worden aangepakt en over mijn werkwijze.

Aanleren van gezond eetgedrag

Door (pre)nataal of in een hieropvolgende levensfase van je kind een gezond en makkelijk vol te houden voedingspatroon in te voeren wordt de basis voor de toekomst gelegd. Wist je dat de gezondheid van een moeder tijdens de zwangerschap al invloed heeft op de gezondheid van haar kleinkinderen?

De voedingsbehoeften verschillen per ontwikkelingsfase of individu. Voor kinderen zijn er verschillende sensitieve perioden waar andere voedingsbehoeftes spelen en waar het aanleren van gezonde gewoontes extra belangrijk is.

Door het lichaam te geven wat het nodig heeft kan het uitgroeien tot zijn maximale potentie. Eet jouw kind bijvoorbeeld weinig of weinig verschillende soorten groente? Door middel van direct toepasbare tips en trucs leer ik je hoe daar slim mee om te gaan.

Klachten

De orthomoleculaire leer stelt voeding centraal bij het aanpakken van uiteenlopende klachten. Zodoende kunnen met een gezond eetpatroon ontstane klachten verbeteren of zelfs helemaal verdwijnen. Veel gehoorde gezondheidsproblemen zijn onder andere:

 • Coeliakie (gluten-intolerantie)
 • Gedragsproblemen
 • Depressie
 • Diabetes type 2
 • Prikkelbare darmen
 • Overgewicht

Maar ook als je kind regelmatig verkouden is, last heeft van oorpijn, buikpijn of hoofdpijn kan een verandering in eetpatroon hierin al verlichting geven. Het immuunsysteem komt namelijk voor ongeveer 70% voort uit onze darmen!

De darm is met elk orgaan van het lichaam verbonden. Darmgezondheid staat daarmee aan de voet van de gezondheid van allerlei andere lichaamssystemen. Met de juiste voeding verbeter je de gezondheid en maak je het ongewenste indringers lastig.

Hoe ga ik te werk?

Bij een telefonische kennismaking formuleren we de hulpvraag. Het coachingstraject gaat vervolgens van start met een basis voedingscheck om inzicht te krijgen in de huidige voedingsstatus en eventuele klachten. Iedereen is anders, dus of extra onderzoek in de vorm van een allergenen- of omega index test gewenst is bespreken we vooraf.

Na de intake kun je in ieder geval al meteen met een aantal waardevolle adviezen aan de slag! Uiteraard krijg je het adviesrapport op maat gemaakt en inclusief basismenu ook toegestuurd. Je kunt alles dus nog eens rustig nalezen.

Gaandeweg het traject kijken we naar eventuele valkuilen en geef ik handvatten voor het continueren van een gezonde levensstijl passend binnen jullie gezin. Je leert zodoende het eetgedrag van je kinderen op een leuke manier te beïnvloeden terwijl ze de essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen.

Het kan handig zijn dat jullie kind zelf ook bij de intake afspraak aanwezig is. Maar hoofdzakelijk begeleid ik ouders in de verandering van het eetpatroon van hun kinderen.

Modules

Om niet alleen een quick fix aan te bieden, maar juist om te kunnen coachen naar een blijvende optimalisatie van jullie voedingspatroon bied ik een modulair opgebouwd traject aan. Naast de basis voedingscheck (intake) kun je daarom nog 3 extra modules bij mij volgen.

Tijdens deze vervolg consulten worden allerlei onderwerpen besproken die jou inzicht geven in wat voeding allemaal kan betekenen voor het kinderlichaam in ontwikkeling. Door middel van leuke opdrachten die jullie samen kunnen doen zorg jij voor het eigen maken van een gezonde basis voor jouw gezin. Ook bespreken we natuurlijk waar je eventueel tegen aanloopt gedurende dit traject.

Module 1: Back to balance
Je hebt vast een hoop vragen. Iedereen staat immers dagelijks voor verschillende keuzes wat eten en drinken betreft. Hoe stel je een gezonde maaltijd samen? Wat geef je mee in de lunchtrommel? Zorgt dit wel voor voldoende energie en voedingsstoffen? Wat staat er allemaal voor (on)zinnigs op de verpakking vermeld? Op dergelijke vragen en het vinden van een slimme balans gaan we in dit consult verder in.

Module 2: Wisdom for the immune system
Het immuunsysteem komt voor ongeveer 70% voort uit onze darmen. Daarnaast staan de darmen aan de voet van de gezondheid van allerlei andere lichaamssystemen. In deze module leer je hoe je de darmgezondheid, en daarmee een groot deel van de afweer, kunt stimuleren.

Regelmatig moet het immuunsysteem voor je kind aan de bak. Het leert met pathogenen om te gaan en moet de verworven immuniteit nog opbouwen. Een andere keer moet de afweer zich juist weer rustig houden. Denk bijvoorbeeld aan hooikoorts- of allergeenklachten. Je kunt beide systemen ondersteunen door het de voedingsstoffen te geven die het daarvoor nodig heeft.

Module 3: good food good mood
De darmen worden ook wel ons tweede brein genoemd. Slaap, stress, beweging en ontspanning hebben allemaal invloed op de spijsvertering. Voedingsstoffen neem je niet alleen op via de darmen, maar ook via de huid. Hoogtepunten op het gebied van leefstijl, energie, skinfood en brainfood voor kids komen in deze laatste module aan bod.

Na het volgen van alle modules heb jij de tools in handen om te zorgen voor een gezonde basis in voedingsgewoontes voor jouw kind(eren).

De eerste stap

Wil je graag wat meer informatie over wat ik voor jou kan betekenen als kindervoedingscoach? Laat dan jouw gegevens boven aan deze pagina achter of neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

De vakopleiding tot kindervoedingscoach die ik heb genoten aan de Better Health Academy is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO) en erkend door de vakverenigingen BATCNVST en MBOG.