Orthomoleculaire Voedingscoaching

Orthomoleculaire Voedingscoaching

Gezondheid is ons grootste goed. Het is belangrijk voor zowel de kwaliteit als de kwantiteit van het leven. Door middel van je leef- en voedingsstijl kun je hier, al dan niet preventief, rechtstreeks invloed op uitoefenen.

Als orthomoleculair voedingscoach streef ik er dan ook naar de lichaamscellen van optimale hoeveelheden voedingsstoffen te voorzien. Orthos betekent: juist, recht of gezond. Moleculair is afgeleid van molecuul. Dat is de kleinste functionerende eenheid binnen de biochemie.

Vanuit deze visie zijn er veel manieren bekend om met voeding de gezondheid te ondersteunen. Door ons oersterke systeem de benodigde voedingsstoffen te leveren kan je het immuunsysteem versterken, het gewicht reguleren, de energie doen toenemen, de psyche ondersteunen en de algehele gezondheid verbeteren.

Door de integrale aanpak met holistische kijk in combinatie met de verdeling over een aantal modules, krijg jij weer inzicht in (preventieve) zelfzorg en wordt het optimaliseren van jouw voedingspatroon een blijvende leefstijl.

  • Versterk jouw immuunsysteem op natuurlijke wijze
  • Direct toepasbare tips voor het optimaliseren van jouw voedingsstatus
  • Adviesplan op maat
  • Inclusief basismenu en persoonlijk consult
  • Optioneel: Omega 3 index en/of allergenen onderzoek

Meer informatie aanvragen

Meer lezen over orthomoleculaire voedingscoaching klik dan hier of lees verder als je meer wilt weten over mijn werkwijze.

Hoe ga ik te werk?

Bij een telefonische kennismaking formuleren we de hulpvraag. Het coachingstraject gaat vervolgens van start met een intake voedingscheck. Iedereen is anders, dus welke modules verder nodig zijn bespreken we vooraf.

Na het eerste consult kun je in ieder geval al meteen met een aantal waardevolle adviezen aan de slag! Uiteraard krijg je het adviesrapport op maat gemaakt en inclusief basismenu ook toegestuurd. Je kunt alles dus nog eens rustig nalezen.

Modules

Om niet alleen een quick fix aan te bieden, maar juist om te kunnen coachen naar een blijvende optimalisatie van het voedingspatroon bied ik een modulair opgebouwd traject aan. Naast de basis voedingscheck (intake) kun je daarom nog 3 extra modules bij mij volgen.

Tijdens deze vervolg consulten worden allerlei onderwerpen besproken die jou inzicht geven in wat voeding allemaal kan betekenen. Daarnaast kun jij natuurlijk je vragen stellen of vertellen waar je tegen aanloopt gedurende dit traject. Door middel van deze kennis in combinatie met leuke opdrachten maak jij je vervolgens een gezonde voedingsstijl eigen.

Module 1: Back to balance
Je hebt vast een hoop vragen. Iedereen staat immers dagelijks voor verschillende keuzes wat eten en drinken betreft. Hoe stel je een gezonde maaltijdverhouding samen? Heeft calorieën tellen zin? Zorgt dit voor voldoende verzadiging? Wat staat er allemaal voor (on)zinnigs op de verpakking vermeld? Op dergelijke vragen gaan we in dit consult verder met de focus op het vinden van jouw balans.

Module 2: Wisdom for the immune system
Het immuunsysteem wil jou beschermen tegen schadelijke invloeden. Het bestaat uit verschillende delen en het kan op- en afschalen. Het heeft daarvoor verschillende voedingsstoffen nodig. De boodschap is: Investeer in je afweer.

Het immuunsysteem komt voor ongeveer 70% voort uit onze darmen. Daarnaast staan de darmen aan de voet van de gezondheid van allerlei andere lichaamssystemen. In deze module leer je dan ook hoe je de darmgezondheid, en daarmee een groot gedeelte van je afweer, kunt stimuleren.

Module 3: Good food good mood
De darmen worden ook wel ons tweede brein genoemd. Slaap, stress, beweging en ontspanning hebben allemaal invloed op de spijsvertering. Voedingsstoffen neem je echter niet alleen op via de darmen, maar ook via de huid. Hoogtepunten op het gebied soul-, skin- en brainfood komen in deze laatste module aan bod.

Hierna heb je alle tools in handen om te zorgen voor een gezonde basis van jouw voedingsgewoontes.

De eerste stap

Wil je graag wat meer informatie over wat ik voor jou kan betekenen als voedingscoach? Vraag jouw orthomoleculaire voedingscoaching aan door hierboven jouw gegevens in te vullen. Liever telefonisch contact? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

De opleiding tot orthomoleculair voedingscoach die ik heb genoten aan het Evenwijs Opleidingscentrum is geaccrediteerd door de NWP, de beroepsvereniging voor natuurgeneeskundig werkende professionals.