Voedingscheck

Voedingscheck

We vinden het normaal dat onze auto jaarlijks door een keuring moet, het besturingssysteem van je computer regelmatig een update nodig heeft en dat de monteur weer langskomt om onderhoud te plegen aan de cv-ketel. Zou het niet minstens net zo belangrijk moeten zijn om regelmatig te checken of de huidige dieet- en leefstijl nog voldoende voor je werkt?

De voedingsbehoeften van ons lichaam verandert namelijk in de de loop der tijd door zowel interne als externe factoren. In deze voedingscheck kijk ik daar naar en neem ik onder andere het functioneren van de spijsvertering, eventuele klachten en natuurlijk het huidige voedingspatroon mee. Zo leer je welke voeding bij jou past en hoe je slimme keuzes kunt maken in deze (niet voor niets genaamd) eerste levensbehoefte.

Vanuit de orthomoleculaire leer staat voeding centraal bij het verbeteren van de gezondheid en het aanpakken van uiteenlopende klachten. Door de oersterke lichaamssystemen de benodigde voedingsstoffen te leveren kan je het immuunsysteem versterken, het gewicht reguleren, de energie doen toenemen, de psyche ondersteunen en jouw algehele gezondheid verbeteren.

  • Snel inzicht in jouw voedingsstatus
  • Inclusief basismenu op maat en consult
  • Makkelijke tips voor een gezondheidsboost
  • Optioneel: Omega 3 index en/of allergenen onderzoek

Voedingscheck aanvragen

Modules

Om niet alleen een quick fix aan te bieden in de vorm van deze voedingscheck (intake), maar juist om te kunnen coachen naar een blijvende optimalisatie van het voedingspatroon bied ik een modulair opgebouwd traject aan.

Tijdens deze vervolg consulten worden allerlei onderwerpen besproken die jou inzicht geven in wat voeding allemaal voor je kan betekenen. Daarnaast kun jij natuurlijk je vragen stellen of vertellen waar je tegen aanloopt gedurende dit traject. Door middel van leuke opdrachten maak jij je vervolgens een gezonde voedingsstijl eigen.

Module 1: Back to balance
Je hebt vast een hoop vragen. Iedereen staat immers dagelijks voor verschillende keuzes wat eten en drinken betreft. Hoe stel je een gezonde maaltijdverhouding samen? Heeft calorieën tellen zin? Zorgt dit eten wel voor voldoende verzadiging, energie of voedingsstoffen? Wat staat er allemaal voor (on)zinnigs op de verpakking vermeld? Op dergelijke vragen gaan we in dit consult verder.

Module 2: Wisdom for the immune system
Het immuunsysteem wil jou beschermen tegen schadelijke invloeden. Het bestaat uit verschillende delen en het kan op- en afschalen. Het heeft daarvoor verschillende voedingsstoffen nodig. Investeer dus in je afweer.

Het immuunsysteem komt voor ongeveer 70% voort uit onze darmen. Daarnaast staan de darmen aan de voet van de gezondheid van allerlei andere lichaamssystemen. In deze module leer je dan ook hoe je de darmgezondheid, en daarmee een groot gedeelte van je afweer, kunt stimuleren.


Module 3: Good food good mood
De darmen worden ook wel ons tweede brein genoemd. Slaap, stress, beweging en ontspanning hebben allemaal invloed op de spijsvertering. Voedingsstoffen neem je niet alleen op via de darmen, maar ook via de huid. Hoogtepunten op het gebied van leefstijl, energie, skinfood en brainfood komen in deze laatste module aan bod.

Hierna heb je alle tools in handen om te zorgen voor een gezonde basis van jouw voedingsgewoontes.

Contact

Wil je graag wat meer informatie over wat ik voor jou kan betekenen als voedingscoach? Vraag een voedingscheck aan door hierboven jouw gegevens achter te laten. Liever eerst telefonisch contact? Klik dan hier voor de contactpagina.

De opleiding tot orthomoleculair voedingscoach die ik heb genoten aan het Evenwijs Opleidingscentrum is geaccrediteerd door de NWP, de beroepsvereniging voor natuurgeneeskundig werkende professionals.

De vakopleiding tot kindervoedingscoach die ik heb genoten aan de Better Health Academy is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO) en erkend door de vakverenigingen BATCNVST en MBOG.