Bliss Block Beauties 🍇🌻

Deze bliss blocks zijn een makkelijke variant op de wellicht bekende bliss balls. Je hoeft namelijk geen balletjes te draaien! Deze bliss blokken worden simpelweg in blokken gesneden. Handig toch?!

Mijn zoon, nu 6 jaar oud, liet ik de foto zien van deze creatie. Zijn reactie: “Wow, heb je er zoveel gemaakt?! Yes!!” Maar ho, ho, al zijn dit gezonde lolly’s, tis niet de bedoeling dat je ze allemaal achter elkaar opeet natuurlijk. De dadels en rozijnen laten de bloedsuikerspiegel echt wel stijgen. Gelukkig remmen de noten en de zonnebloempitten de snelheid daarvan een beetje af. De kokosmeel voeg ik toe voor stevigheid en extra voedingsvezels.

Het is heerlijk als traktatie, snack of bijvoorbeeld voor bij een high tea. Je kunt ze na het maken prima invriezen en ook in de koelkast zijn ze langer houdbaar. Dit recept is dus een ideale ‘meal prep’. Zo heb je altijd iets gezonds bij de hand voor als je last krijgt van een ‘craving’. Maar natuurlijk ook als je een feestje in de planning hebt. De lolly’s doen het tevens goed als kindertraktatie.

bliss block suikervrij

Ingrediënten voor 20 stuks:

  • 100 gram ontpitte (medjoul)dadels
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram noten (bijv. walnoten, paranoten en pecannoten)
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • 1 el kokosmeel

Topping:

  • Kokosrasp, chiazaadjes, cacaopoeder en gepelde hennepzaadjes.

Tips:

  • Zoek je nog een handige bakvorm? Ik gebruik graag siliconen bakvormen.
  • Dit recept leent zich ook prima voor het toevoegen van wortels. Heb je nog wortels liggen? Maak ze even schoon, in de hakmolen en gewoon toevoegen bij het kneden.
  • Andere toppings om te gebruiken zijn bijvoorbeeld gehakte noten, kaneel, carobepoeder en/of matcha poeder.
  • Ik gebruik graag houten lolliestokjes, maar er zijn ook van andere materialen te koop.

Bereiding:

Week de dadels en rozijnen in warm water. Maal ondertussen de noten en de zonnebloempitten tot een meel (mag nog stukjes bevatten, dat geeft juist een lekkere bite). Voeg hier de cacaopoeder en kokosmeel aan toe. Pureer nu de geweekte dadels en rozijnen samen tot moes en voeg nu het geheel samen. Kneed het met je handen (of met een keukenmachine) tot een compacte bal.

Leg een bakpapier in je cakevorm, zodat je het blok er straks gemakkelijk weer uit kunt halen. Druk het mengsel nu stevig aan in je vorm. Het mag 10 minuten in de koelkast om even uit te harden. Hierna snijd je het in de gewenste grootte van blokjes.

Maak bakjes met je favoriete toppings erin. Rol de blokjes er vervolgens een voor een doorheen. Voeg desgewenst het lolly stokje toe voor een leuk effect.

Eet smakelijk! 🙋🏻‍♀️

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀