Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chocolade Upgrade🍫🥜

Chocolade kun je prima zelf maken uit bijvoorbeeld cacaoboter, cacaopoeder en ahornsiroop. Maar nog makkelijker is het omvormen van een pure chocoladereep tot een heel nieuw verbeterde lekkernij! Je verwarmt de chocolade au bain marie en wanneer het gesmolten is voeg je jouw favoriete ingrediŽnten toe.

Zo kun je hem zelf zo slim en gezond maken als je zelf wilt. Eiwitten en vetten uit noten, zaden en pitten zorgen bijvoorbeeld voor een minder snelle stijging van de bloedsuikerspiegel en een langere verzadiging. Gedroogd fruit als gojibesjes, rozijnen of geraspte kokos toevoegen aan de chocolade levert mooie micro voedingsstoffen.

De cacao zelf bevat ook al magnesium, ijzer en anti-oxidanten. Voor alles geldt echter ‘waar te voor staat, is niet goed voor je’. Gelukkig kun je ook chocolade upgrades prima bewaren op een koele plek. Zo kun je er af en toe een stukje van nemen en er nog lang van genieten.

avocado bounty

IngrediŽnten voor 1 reep:

  • 125 gram pure chocolade (+>85%, hoe hoger dit percentage, hoe minder toegevoegde suikers)

Vulling inspiratie:

  • noten(pasta)
  • zaden
  • pitten
  • gedroogd fruit (denk ook aan geraspte kokos of kokoscreme)
  • gepofte ‘glutenvrije’ (pseudo)granen als quinoa, rijst of boekweit.

Tips:

Bereiding:

Breng water aan de kook in een kookpan. Zet hierboven een glazen schaal waarin je de chocolade kan doen smelten (=au bain marie). Zodra de chocolade gesmolten is roer je jouw favoriete vulling er doorheen. 

Giet in een siliconen cakevorm. Versier desgewenst met leuke toppings naar keuze voor een feestelijke uitstraling en extra voedingswaarde.

Laat uitharden in de koelkast en geniet af en toe van een lekker en slim opgeleukt stukje chocolade!

quinoa bros

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀