Zoek
Sluit dit zoekvak.

Groente Bakplaat 🍠💛

Traybake of op zijn Hollands ‘bakplaat’ is zeker een easy peasy manier om groentes te bereiden. Chop, chop je favoriete groentes en wacht tot de oven piept. Zeker nu het weer kouder wordt gaat de oven hier weer vaker aan.

Meestal gebruik ik een ovenschaal, zodat ik het gerecht direct kan opdienen. Voor deze groente bakplaat gebruikte ik zoete aardappels, pastinaak en gekleurde wortel. Heb je geen (gekleure) wortels in huis? Dan kun je deze ook vervangen door voorgekookte rode bieten.

Een goede feta kaas is gemaakt van schapen- en/of geitenkaas. De eiwitten uit deze zuivelsoorten lijken qua structuur meer op die van de mens. Hierdoor is het makkelijker te verteren dan zuivel van de koe. Check dus even goed de ingrediŽntenlijst de volgende keer dat je een feta kaas koopt. Saladekaas lijkt erg op feta kaas, maar is dat dus niet.

In plaats van kokosolie, waar ik meestal mee bak, heb ik deze keer mct-olie gebruikt. Dit is een olie die eveneens is gemaakt uit kokos. Het staat voor middle chain triglyceriden. Dat heeft betrekking op de vetzuur samenstelling. Het is belangrijk te variŽren met voeding en dus ook met goede vetsoorten af te wisselen.

traybake veggie

IngrediŽnten:

  • 500 gram zoete aardappel
  • 400 gram pastinaak
  • 300 gram gekleurde wortel
  • feta kaas
  • kruiden naar smaak (rozemarijn, tijm, peper en zeezout)
  • 1 el MCT-olie

Tips:

  • Zoek je nog een makkelijk groente snack voor in de oven? Probeer eens deze borrelerwten of maak pastinaakpatat.
  • Zoek je nog een ovenschaal? Bestel je ťťn via deze link, dan krijg ik daar een kleine commissie over.

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden.

Boen de groentes schoon en hak in stukjes.

Meng met de mct-olie en de kruiden. Zet voor 30 minuten in de voorverwarmde oven (schep halverwege even om).

Haal uit de oven en verdeel de feta kaas erover.

ovenplaat mct

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀