Zoek
Sluit dit zoekvak.

Honingcrème pralines 🍫🍯

Hoe leuk is het om deze honingcrème pralines aan jouw liefde te geven? Een gezondere praline met slechts 3 ingrediënten! Ok?, de pure chocolade bestaat zelf uit meerdere ingrediënten, maar die maken we deze keer dus niet zelf.

Nu kan ik een heel verhaal schrijven over de anti-oxidanten en het mineraal magnesium dat aanwezig is in pure chocolade. Of uitgebreid vertellen over waarom orthomoleculair gezien de vetten uit de kokosnoot tot de gezonde vetten behoort. Maar dat doe ik deze keer dus niet.

Ik hou het nu simpel. Met maar 3 ingrediënten is deze lekkernij makkelijk te maken. Je hebt wel leuke vormpjes nodig. Het makkelijkst vind ik de bpa-vrije siliconen mals werken. Zodra de chocolade is uitgehard wip je ze zo uit hun vormpje.

Ingrediënten:

  • 200gr pure chocolade
  • 1 pakje santen kokoscrème (=200 gram)
  • 2 el honing

tips:

Bereiding:

1️⃣ Smelt de chocolade au bain marie (breek in stukjes en leg in een glazen schaal boven een pan met kokend water) en voeg hier de helft van de kokosolie (wittere gedeelte van de Santen kokoscr?me) aan toe.

2️⃣ Giet van de helft van de gesmolten chocolade een eerste laagje in de vormpjes en zet even in de vriezer om uit te harden.

3️⃣ Hak de rest van de santen fijn en verwarm samen met de overgebleven kokosolie uit het pakje santen in een pannetje op laag vuur. Zodra deze zacht is roer je de honing erdoor.

4️⃣ Haal de vormpjes uit de vriezer en schep voorzichtig laagjes van de honingcr?me vulling eroverheen. Zet vervolgens weer een aantal minuten in de vriezer.

5️⃣ Doe tot slot nog een laagje van de warme chocolade eroverheen. Het zal hem niet helemaal omhullen maar het doet toch aan praline denken. Zet nog even kort in de vriezer om ook deze laag uit te harden. Je kunt ze hierin bewaren, maar ook in de koelkast blijven ze nog wel even goed.

healthy honey pralines

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀