Zoek
Sluit dit zoekvak.

Paleo kokosyogurt ontbijt 🍓☕️

Paleo staat voor het oervoedingspatroon van onze voorouders uit het Paleolithische tijdperk. Dit dieet geeft ons goede richtlijnen voor een gezond voedingspatroon voor de mens van nu. Wij hebben er baat bij zo natuurlijk mogelijk te eten. Ons lichaam past zich namelijk slechts een kleine 1% over enkele honderdduizenden jaren aan om voeding anders te verwerken. Voorlopig zijn we dus niet goed in staat het snelle gemaksvoedsel, zoals fastfood, te verteren. Wil je daar meer over weten? Lees dan mijn artikel over de gezondheidswaarde van voeding. Maar ook granen uit bijvoorbeeld brood, crackers en koeken werden pas zo’n 120 jaar geleden aan ons geÔntroduceerd.

Poeh, dat elimineert een hoop, hoor ik je denken. Wat eet je dan voor ontbijt? Dat is een vraag die ik regelmatig te horen krijg. Er zijn gelukkig tal van heerlijke alternatieven, waaronder kokosyoghurt! Kokos bevat vetten die middels onze spijsvertering goed voor ons afbreekbaar zijn. Daardoor wordt het gemakkelijk omgezet in energie. Hiernaast is kokos een grote voedingsvezelbron. Tezamen met de bacteriŽn van de toegevoegde yoghurtculturen is dit ontbijt dus een lust voor je darmflora.

De toppings maken het geheel nog lekkerder en voedzamer. Bosfruit is rijk aan bioactieve stoffen en antioxidanten. Daarnaast bevatten zij wateroplosbare vitamines. De banaan maakt het geheel lekker zoet en de chia zaden zijn een bron van omega 3 vetzuren en zorgen voor een langere verzadiging. Dit recept is wel zo’n beetje ‘as easy, as it gets’. Als je fruit uit de diepvries gebruikt, ontdooi dit dan een avond van te voren.

IngrediŽnten voor 2 porties:

  • 300 gram kokosyoghurt (naturel, zonder toegevoegde suikers)
  • 1 banaan
  • handje blauwe bessen
  • 4 aardbeien
  • 2 tl chiazaad

Bereiding:

Verdeel de yoghurt over 2 kommen. Snijd de banaan in plakjes. Verdeel het fruit over de yoghurt en strooi het chiazaad erover.

Een goede start van de dag! 🙋🏻‍♀️

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀