Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rabarbercompote met appelmoes 🍏🍎

Rabarber is een echte seizoensgroente. In Nederland is het tussen april en juni te verkrijgen. Het wordt meestal gebruikt als fruit, maar heeft toch echt de voordelen van een groente. Het is laag in koolhydraat, slechts 2 gram per 100 gram ongekookt product.

Door de zurige smaak wordt rabarber vaak gezoet met suiker (wat hem natuurlijk niet gezonder maakt). Rabarber levert vitamines K en C. Ook is het rijk aan de mineralen calcium en magnesium.

Probeer eens deze compote met als zoetmaker: natuurlijke, biologische en ongezoete appelmoes. Als het toch niet zoet genoeg is kun je altijd nog wat extra’s toevoegen. Rabarbercompote is bijvoorbeeld lekker als dressing over roomijs en als topping over yoghurt en kwark. Ik gebruikte het echter voor deze fruitpizza.

rabarber groente


Ingrediënten:

  • 350 gram rabarber (eindproduct) 
  • 100 gram appelmoes (0% suiker, liefst biologisch)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder

Tips:

  • Gebruik de meest rode en stevige rabarberstengels. Deze zijn het verst en zorgen voor de mooie kleur van de compote. Je kunt de groenere ook gewoon gebruiken, maar deze zijn net iets zuurder van smaak.
  • Proef even of het zoet genoeg is voor jou. Voeg eventueel wat kokosbloesemsuiker of ahornsiroop toe naar smaak.

Bereiding:

Was de rabarber, snij de onder- en bovenkant eraf en snij in grove stukjes. Breng samen met de appelmoes aan de kook in een steelpan met de deksel erop. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen en roer af en toe in de pan, zodat de rabarber uit elkaar valt. Voeg de kaneel- en gemberpoeder toe. Laat nog een paar minuten indikken op laag vuur en daarna afkoelen.

Bewaar het in een weckpotje of andere afsluitbare bak. Het is een aantal dagen houdbaar in de koelkast.

Eet smakelijk! 🙋🏻‍♀️

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀