Blueberry Egg Muffins šŸ«šŸ„š

Een simpel recept met weinig ingrediƫnten, maar veel voedingswaarde. Eieren bevatten onder andere vitamine A. Deze microstof heb je nodig in de afweer tegen micro-organismen. Daarnaast is het een mooie eiwitbron met ook nog enkele B-vitamines en choline.

Choline is een essentiĆ«le vitamine-achtige stof dat nodig is voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelselĢ€. Het komt voornamelijk voor in dierlijke voeding. Zo zit het in de dooier van eieren en in de vettere vlees soorten. Plantaardig is het ook te vinden in nitraatrijke voeding, zoals spruitjes, koolsoorten, biet en spinazie. Daarnaast komt het ook wel voor in noten en zaden.

Met deze eiermuffins heb je dus een lekker en bovenal voedzaam ontbijt voor je kleintje en natuurlijk ook voor jezelf. De muffins zijn extra lekker met een scheutje ahornsiroop erop. Dat werkt ook weer alkalisch (ontzurend) voor je lijf.

Ingrediƫnten

  • 4 biologische eieren
  • 150 gram kokosyoghurt
  • 150 gram blauwe bessen (bevroren)
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 tl wijnsteenpoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Breek de eieren en mix met een garde
  3. Mix het beslag met de andere ingrediƫnten (voeg als laatste de bevroren bessen toe)
  4. Verdeel over een mal van 6 cupcakes.
  5. Bak in ongeveer 20 minuten af.

Tips

Ingrediƫnten

  • 4 biologische eieren
  • 150 gram kokosyoghurt
  • 150 gram blauwe bessen (bevroren)
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 tl wijnsteenpoeder