Zoek
Sluit dit zoekvak.

Easy Peasy Glutenfree Pizza 🍕

Deze pizza bodem wil je, écht! Ik heb zoveel gezondere pizza bodems gemaakt door de jaren heen en dit is ’em gewoon. De easy peasy glutenfree pizza. Snel gemaakt,  vrij van gluten (en ei) en simpelweg ‘lekkah’.

Geen bodem van bloemkool, amandelen, kaas of geklopte eiwitten of iets dergelijks. Wat overigens wel handig was in mijn keto-periode. Deze keer wilde ik gewoon een snel recept voor een lekkere, stevige bodem mét voedingswaarde uiteraard.  

Als topping koos ik voor tomatenpuree, buffelmozerella, biologische gerookte kipfilet, bosui, puntpaprika en knoflookolijven. Afgewerkt met een beetje geraspte kaas en gedroogde basilicum. De rucola ging na het bakken on top.

Waarom glutenvrij? Over het algemeen eten we te veel voedingsmiddelen die gluten bevatten. Dit kan leiden tot een gluten-intolerantie met een scala aan klachten tot gevolg. Kies jij ook bewust voor minder gluten of glutenvrij? Volg dan?de easy peasy good food Facebook-pagina of Instagram-account. Dan lees je mee met alle recepten en artikelen over gezonde lekkere voeding.?

Ook kun je natuurlijk vrijblijvend contact opnemen voor een kennismakingsgesprek. In mijn coachingstrajecten leg ik je uit over gluten en leer ik je waar je op moet letten bij het kopen van kant-en-klare glutenvrije producten. Hieronder vind je natuurlijk het makkelijke recept om deze glutenvrij pizzabodem helemaal zelf te maken.

glutenvrije pizza

Ingrediënten

    • 125 gram (volkoren)rijstmeel

    • 50 gram tapiocameel

    • 1 tl wijnsteenbakpoeder

    • 1 tl psylliumvezels

    • 0,5 tl zeezout

    • 125 ml water

    • 1 el milde olijfolie

Bereiding

Tips

    • De pizza is erg machtig. Ik had aan een halve pizza genoeg.

    • Meal preppen? Maak dan meteen 2 pizza’s en vries de ander in.

    • Kneed je met je handen? Maak deze dan een beetje nat met water.

    • Ook lekker, maar dan iets zoeter is deze pizzabodem van tijgernotenmeel.

Ingrediënten

    • 125 gram (volkoren)rijstmeel

    • 50 gram tapiocameel

    • 1 tl wijnsteenbakpoeder

    • 1 tl psylliumvezels

    • 0,5 tl zeezout

    • 125 ml water

    • 1 el milde olijfolie