Easy Peasy Glutenfree Pizza 🍕

Deze pizza bodem wil je, écht! Ik heb zoveel gezondere pizza bodems gemaakt door de jaren heen en dit is ‘em gewoon. Snel gemaakt,  vrij van gluten (en ei) en simpelweg ‘lekkah’.

Geen bodem van bloemkool, amandelen, kaas of geklopte eiwitten of iets dergelijks. Wat overigens wel handig was in mijn keto-periode. Deze keer wilde ik gewoon een snel recept voor een lekkere, stevige bodem mét voedingswaarde uiteraard.  

Als topping koos ik voor tomatenpuree, buffelmozerella, biologische gerookte kipfilet, bosui, puntpaprika en knoflookolijven. Afgewerkt met een beetje geraspte kaas en gedroogde basilicum. De rucola ging na het bakken on top.

Waarom glutenvrij? Over het algemeen eten we te veel voedingsmiddelen die gluten bevatten. Dit kan leiden tot een gluten-intolerantie met een scala aan klachten tot gevolg. Kies jij ook bewust voor minder gluten of glutenvrij? Volg dan de easy peasy good food Facebook-pagina of Instagram-account. Dan lees je mee met alle recepten en artikelen over gezonde lekkere voeding. 

Ook kun je natuurlijk vrijblijvend contact opnemen voor een kennismakingsgesprek. In mijn coachingstrajecten leg ik je uit over gluten en leer ik je waar je op moet letten bij het kopen van kant-en-klare glutenvrije producten. Hieronder vind je natuurlijk het makkelijke recept om deze glutenvrij pizzabodem helemaal zelf te maken.

glutenvrije pizza

Ingrediënten

  • 125 gram (volkoren)rijstmeel
  • 50 gram tapiocameel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl psylliumvezels
  • 0,5 tl zeezout
  • 125 ml water
  • 1 el milde olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Mix de droge ingrediënten in een mengkom.
  3. Voeg nu de natte ingrediënten toe en kneed tot een deegbal (zie tip!).
  4. Druk gelijkmatig aan op de bodem van jouw ronde taartvorm.
  5. Beleg met tomatenpuree en daarop al jouw favoriete pizza toppings.
  6. Zet voor 15 min in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en slice your pizza!

Tips

  • De pizza is erg machtig. Ik had aan een halve pizza genoeg.
  • Meal preppen? Maak dan meteen 2 pizza’s en vries de ander in.
  • Kneed je met je handen? Maak deze dan een beetje nat met water.
  • Ook lekker, maar dan iets zoeter is deze pizzabodem van tijgernotenmeel.

Ingrediënten

  • 125 gram (volkoren)rijstmeel
  • 50 gram tapiocameel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl psylliumvezels
  • 0,5 tl zeezout
  • 125 ml water
  • 1 el milde olijfolie