Havermout cranberrie koek 🍪🥕🍒

Deze havermoutkoeken zijn ideaal als snack, maar kunnen ook als ontbijt genuttigd worden. De havermout is rijk aan eiwit, glutenvrij en zorgt voor verzadiging. Wortels zitten vol met vezels en vitamines. Samen met de cranberries en ahornsiroop geeft het een zoete smaak aan deze koek.

De roomboter en gehakte noten zorgen voor de vetten in dit recept. Al met al een goede mix van koolhydraten, eiwitten en vetten. Hierdoor eet je niet meteen alles in een keer op, maar kun je er ook nog wat porties voor later van maken!

Ingrediënten

  • 200 gram wortel en julienne (kleinmaken in de hakmolen)
  • 150 gram havermoutmeel
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 100 gram gehakte noten
  • 75 gram cranberries gedroogd (gezoet met appel of ananas)
  • 50 ml ahornsiroop
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 0,5 tl zee- of himalayazout

Optioneel:

  • 25 gram gepofte quinoa
  • 1 theelepel versgeraspte gember

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Smelt de roomboter.
  3. Mix alle ingrediënten door elkaar.
  4. Duw het goed aan in je bakvorm of bakblik en zet het 15 minuten in de oven.
  5. Laat afkoelen voordat je het uit de vorm of bakblik haalt.

Tips

  • Je kunt gehakte noten kopen, maar ook heel makkelijk zelf in een hakmolen hakken.
  • Niet genoeg havermout in huis? Je kunt het recept makkelijk aanpassen door bijvoorbeeld boekweitmeel- of vlokken te gebruiken. Kastanjemeel is ook erg lekker in dit recept.
  • Gebruik een leuke vorm als verassing voor in de lunchtrommel!
  • Langer houdbaar in de koelkast. Geschikt om in te vriezen.

Ingrediënten

  • 200 gram wortel en julienne (kleinmaken in de hakmolen)
  • 150 gram havermoutmeel
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 100 gram gehakte noten
  • 75 gram cranberries gedroogd (gezoet met appel of ananas)
  • 50 ml ahornsiroop
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 0,5 tl zee- of himalayazout

Optioneel:

  • 25 gram gepofte quinoa
  • 1 theelepel versgeraspte gember