Zoek
Sluit dit zoekvak.

KiwiCups 🥝🧁

De zoete SunGold kiwi’s zijn weer verkrijgbaar. Ze zijn minder groen dan de ‘gewone’ kiwi, maar bevatten aanzienlijk meer vitamine C. Per kiwi levert het namelijk zo’n 136 mg vitamine c op. Dat draagt bij aan de versterking van ons afweersysteem.

Je kunt een kiwi zo uit het vuistje eten, oplepelen of verwerken in een gerecht zoals deze kiwicups. Het is geschikt als ontbijt, lunch, snack én dessert. Niet allemaal op dezelfde dag natuurlijk, al zijn ze nog zo lekker.

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 250 ml lauwwarm water
  • 2 el ahornsiroop
  • 125 gram mascarpone
  • 2 SunGold kiwi’s
  • 1 eierdooier (eigeel)

Topping:

  • amandelschaafsel
  • muntblaadje
  • kiwi

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Mix de ahornsiroop door de havermout en voeg het water toe zodat het een kneedbaar deeg wordt.
  3. Verdeel het deeg over jouw cupcake vormpjes en druk goed aan in de vorm van een kuipje.
  4. Lepel de kiwi’s uit en prak deze tot een papje samen met de mascarpone en de eierdooier (breek een ei doormidden en vang het eigeel op door het te laten glijden van de ene helft van de eierschaal naar de andere. Het eiwit kun je eventueel opvangen om in een ander gerecht te gebruiken).
  5. Schep de vulling in de havermoutcups en zet ze voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  6. Laat even afkoelen en versier tot slot met het amandelschaafsel, de muntblaadjes en extra kiwi.

Tips

  • Houd je van zoet? Verwerk dan ook wat ahorn siroop in de vulling. Voor de cups kun je ook extra smaak toevoegen door het toevoegen van een tl kaneel of raw cacaopoeder aan het deeg.
  • Maak je liever 1 grote taart? Verdubbel dan alle ingrediënten.
  • Vind je dit een lekker recept? Dan is deze red lava cake of de tiramisutaart misschien ook wat voor jou!

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 250 ml lauwwarm water
  • 2 el ahornsiroop
  • 125 gram mascarpone
  • 2 SunGold kiwi’s
  • 1 eierdooier (eigeel)

Topping:

  • amandelschaafsel
  • muntblaadje
  • kiwi