Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pompoenpannenkoeken 🎃🥞

Pompoenpannenkoeken, of zoals mijn Antilliaanse man ze noemt ‘Arepa di pampuna’, zijn lekkere en voedzame pannenkoeken. Met deze ingrediëntenlijst maakte ik 10 stuks grote pannekoeken. Je kunt ook voor kleinere pannenkoekjes maken, dat draait wat makkelijker om.

Door de toegevoegde groenten wordt je lichaam getrakteerd op gezonde vezels en vitaminen. Weer eens wat anders dan de vette, suikerrijke pannenkoeken van lege witte bloem die je doorgaans in de supermarkten vindt.

Ingrediënten

  • 450 gram pompoen (reeds in blokjes gesneden in de diepvries te vinden bij menig supermarkt)
  • 350 ml melk (bijvoorbeeld haver-, rijst- of amandelmelk)
  • 200 boekweit- of havermeel (je kunt ook een variatie doen met bijvoorbeeld quinoa- of amandelmeel.)
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 2 grote eieren (liefst wit, biologisch en/of vrije-uitloop)
  • 1 el kaneel
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl zuiveringszout
  • 1 tl vanille poeder (of aroma)
  • 1 tl zout

Bakboter:

  • Kokosolie

Bereiding

  1. Kook of stoom de pompoen tot deze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Laat ze hierna goed uitlekken in een vergiet.
  2. Mix ondertussen de droge ingrediënten eerst en voeg daarna de eieren en het melk toe tot een homogene massa.
  3. Tot slot voeg je de afgekoelde pompoen toe en mix je deze door het beslag.
  4. Bak de pannenkoeken in de kokosolie en bak ze wat langer door dan je gewend bent. Door de pompoen kan de pannenkoek anders zacht van binnen blijven.

Tips

  • Lekker met wat vers fruit of wat ahornsiroop.
  • Voor de volwassenen met pit: spice it up met wat sambal voor de hartige trek. ?
  • Check ook dit basisrecept voor gezonde pannenkoekjes.

Ingrediënten

  • 450 gram pompoen (reeds in blokjes gesneden in de diepvries te vinden bij menig supermarkt)
  • 350 ml melk (bijvoorbeeld haver-, rijst- of amandelmelk)
  • 200 boekweit- of havermeel (je kunt ook een variatie doen met bijvoorbeeld quinoa- of amandelmeel.)
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 2 grote eieren (liefst wit, biologisch en/of vrije-uitloop)
  • 1 el kaneel
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl zuiveringszout
  • 1 tl vanille poeder (of aroma)
  • 1 tl zout

Bakboter:

  • Kokosolie