Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rode Linzen Soep 🍜

Deze rode linzen soep kan haast niet in de soep lopen. Eén keer in de zoveel tijd maak ik er een grote pan soep van. Het is zo’n makkelijke manier om veel en veel verschillende groentes binnen te krijgen.

Deze variant is een echte maaltijdsoep en geeft een volle, romige smaak. De ingrediënten zijn voldoende voor zo’n 5 liter soep. Hij is ideaal om in porties in te vriezen. Dan heb je altijd wat gezonds liggen voor bijvoorbeeld een makkelijke lunch.

rode linzen soep

Ingrediënten

  • 2 liter water
  • 1 knolselderij
  • 1 venkel
  • 1 grote zoete aardappel
  • 500 gram rode linzen
  • 400 ml kokosmelk (bewaar eventueel een beetje ter garnering)
  • 5 wortels
  • 3 tomaten
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • 1 cm verse gember
  • 1 el (kokos)olie (om de ui en knoflook in te fruiten)
  • 3 groentebouillon blokjes zonder gist
  • Peterselie ter garnering

Bereiding

  1. Kook de geweekte rode linzen (zie tip hieronder) 30 minuten en spoel af met koud water. Breng opnieuw aan de kook in 2 liter water in een grote pan.
  2. Was de venkel, wortels, tomaten en de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Snij de rand van de knolselderij eraf, zodat deze ook schoon is. Snij ook deze groente in grove stokken. Voeg dit toe aan de rode linzen en laat samen met 3 groentebouillonblokjes meekoken.
  3. Snij de ui en knoflooktenen fijn en bak deze ondertussen even kort aan in een koekenpan . Voeg hierna toe aan de soeppan
  4. Snij een stukje verse gember af en schraap voorzichtig met een lepel de buitenkant eraf. Voeg het nu ook toe aan de soeppan
  5. Laat alles goed doorkoken, zodat de groentes zacht worden. Zet hierna de pan op laag vuur en laat nog een uurtje pruttelen zodat de smaken mooi samenvloeienn.
  6. Tot slot voeg je de kokosmelk toe en pureer je de soep tot een egale massa.
  7. Garneer met verse peterselie.

Tips

  • Als je een portie uit de vriezer haalt om op te warmen kun je makkelijk wat bottenbouillon toevoegen. Dit verdunt de soep en levert collageen en extra mineralen.
  • Meer tips voor het maken van een goede, gezonde soep vind je hier.
  • Bij peulvruchten kun je de hoeveelheid anti-nutriënten verminderen door deze een hele nacht goed te laten weken, vervolgens goed af te spoelen, daarna minstens 30 minuten te koken en daarna opnieuw af te spoelen.

Ingrediënten

  • 2 liter water
  • 1 knolselderij
  • 1 venkel
  • 1 grote zoete aardappel
  • 500 gram rode linzen
  • 400 ml kokosmelk (bewaar eventueel een beetje ter garnering)
  • 5 wortels
  • 3 tomaten
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • 1 cm verse gember
  • 1 el (kokos)olie (om de ui en knoflook in te fruiten)
  • 3 groentebouillon blokjes zonder gist
  • Peterselie ter garnering