Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rode Kool Bowl 💜

Deze bowl van rode kool is een simpele, maar lekkere en voedingsrijke lunch. Het is laag in koolhydraat, glutenvrij en vol met vezels. Rode kool levert ons calcium, magnesium en vitamine c en k.

De mooie kleur krijgt rode kool (en aubergine overigens ook) van het stofje anthocyaan. Dat is een anti-oxidant en helpt de vrije radicalen in ons lichaam in balans te houden.

Rode kool is altijd wel verkrijgbaar, aangezien het in Nederland het hele jaar rond wordt gekweekt. Ik koop het graag biologisch en als het even kan ook voorgesneden. Maak je echter een ovenschotel voor veel personen raad ik je aan de kool los te kopen en zelf klein te snijden.

De combinatie van de knapperige rode kool met de zoute gerookte spekjes en het feta kaas is ook ideaal wanneer je een koolhydraat verlaagt dieet volgt. Door de toevoeging van deze vetten krijg je zodanig toch voldoende brandstoffen binnen.

Give it a try en ik hoor graag of je het vaker op het menu zet!

rode kool lunch

IngrediŽnten voor 2 kommetjes:

  • 225 gram rode kool gesneden
  • 100 gram gerookte spekjes†
  • 75 gram feta kaasblokjes
  • 30 gram veldsla gewassen
  • 1 el milde olijfolie†

Tips:

  • Wil jij graag meer van dit soort lekkere maaltijden passend bij jouw eetstijl? Kijk gerust verder tussen alle recepten.
  • Eet jij liever geen vlees? Je kunt de spek ook vervangen door 50 gram walnoten. Die bak je dan de laatste 5 minuten mee in de oven.

Bereiding:

1️⃣ Verwarm de oven voor op 180 graden.

2️⃣ Bak de spekjes in een koekenpan op hoog vuur in 5 minuten krokant 

3️⃣ Leg de rode kool in een ovenschaal en meng met de olijfolie. 

4️⃣ Doe daar de gebakken spekjes door en zet voor 10 minuten in de oven.

5️⃣ Maak je bowls op met een laagje veldsla, rode kool met spekjes en de fetakaas. (Bestrooi eventueel met ongepelde sesamzaad.)

rode kool paleo

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀