Dit is toch wel echt een heerlijk en zoet groente bommetje. Door de zoetheid van de banaan en de ananas proef je geen GROENtes. Alleen de kleur van deze smoothie verraadt het misschien een beetje?! 😁 De groene kleur krijgen deze groentes door het stofje chlorofyl. Een echte topper onder de foodies. Het kan allerlei schadelijke stoffen (toxines) aan zich binden en afvoeren. Het werkt ook nog eens ontstekingsremmend.
Verder zijn groene groentes voornamelijk rijk aan vitamine c, foliumzuur, calcium, ijzer, vitamine b, k en e en natuurlijk vezels. De paksoi, een Chinese koolsoort, bestaat voor 95% uit water. Het blend hierdoor super makkelijk met andere ingrediënten. Selderij en ananas staan erom bekend vochtafdrijvend te zijn. Al met al een super makkelijke en lekkere manier om je lijf te helpen de-toxen. Iets wat iedereen regelmatig zou moeten doen ter ondersteuning van dit natuurlijke lichaamsproces.
Ingrediënten voor 4 porties:
- 1 paksoi (liefst biologisch)
- 1 banaan
- 200 gram ananas (diepvries werkt ook prima)
- 1 avocado
- 1 stronk selderij
Extra (optioneel):
- gedroogde cranberries (gezoet met appel of ananassap)
- mosterdblad (gebruik als topping of blend direct mee. Smaakt naar.. mosterd!)
Tips:
- Zoek je nog een krachtige, snel schoon te maken en makkelijk op te bergen blender? Ik gebruik graag deze van braun.
Bereiding:
Was de groentes. Mix alle ingrediënten in een krachtige blender tot een smooth geheel. Versier indien gewenst met de toppings.
Enjoy de paksoi!