INTRODUCTIE

Even voorstellen

Hallo! Wat leuk dat je mijn website hebt gevonden. Mijn naam is Denise Maharaj-Hulspas, 34 jaar oud en ik ben orthomoleculair voedingscoach en kindervoedingscoach. Ik heb Easy Peasy Good Food opgericht om mijn opgedane kennis over gezonde voeding met jullie te delen.
 
Op mijn website post ik dan ook onder andere lekkere, gezonde en makkelijk te maken recepten. Ook schrijf ik blogs waarin ik mijn kennis over voeding en gezondheid deel. Wil je echter persoonlijke tips en tricks voor jou of jouw gezin, dan kun je natuurlijk contact opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
 
Lees verder als je meer wilt weten over hoe ik hiertoe gekomen ben, welke voedingsonderwerpen mij interesseren, de opleidingen die ik tot dusver heb afgerond en over de verschillende coachings-trajecten die ik aanbied. 
 
orthomoleculair voedingscoaching

Hoe ben ik hiertoe gekomen?

Vroeger kampte ik met enorm overgewicht, te wijten aan een verkeerde leef- en voedingsstijl. Ik realiseerde mij dat als ik ooit zwanger wilde worden dat mijn lichaam niet de meest veilige plek zou zijn voor de groei van een nieuw leven. Door af te willen vallen zette ik de eerste stap in mijn zoektocht naar een betere gezondheid.

Inmiddels ben ik gelukkig getrouwd en moeder van twee kinderen (plus twee bonuskinderen). Uiteraard wil ik mijn gezin van de juiste voeding en eetgedrag met de juiste uitwerking voorzien. Maar wat is dat precies? Onze eerste levensbehoefte waar zo weinig goede, algemene, reguliere educatie over wordt gegeven. Ik ben dus zelf op onderzoek uit gegaan! 

Ten opzichte van mijn zwaarste gewicht ben ik nu meer dan 45 kilo kwijt. Maar daar waar ik echter wilde afvallen en dus minder brandstoffen tot mij moest nemen, heeft een kind juist weer bouwstoffen nodig om te groeien. Daarnaast is het ook van belang te kijken naar de juiste hulp- en beschermstoffen voor een bepaalde levensperiode. Want waarom hebben we eigenlijk voeding nodig?

Ik ging van dieet tot dieet, tot mijn moeder mij het boek ‘mooi, slank en gelukkig’, geschreven door Amber Albarda leende. Voor het eerst was ik ervan overtuigd dat een gezonde leefstijl zonder afzien mogelijk was. Na veel lezen, leren en uitproberen heb ik nu een gezonde eet- en leefstijl ontwikkeld.

Het is een voedingsstijl waarbij ik niet meer elke dag op de weegschaal hoef te kijken. Waarbij mijn kinderen alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben en zo min mogelijk belastende stoffen naar binnen krijgen. Én waarbij wij als gezin nog steeds van lekker eten kunnen genieten zonder dat wij op vitaliteit moeten inleveren. Inmiddels vinden steeds meer mensen mijn hulp als voedingscoach in de zoektocht naar een voor hun passende voedingsstijl. Lees hier over hun ervaringen

Research

Mijn interesse in voeding is breed. Zo ging mijn zoektocht van borstvoeding, Rapley-methode, biologisch, diëten, allergieën en intoleranties, suppletie en whole foods (onbewerkt voedsel) en alles daar tussen in.

Er komt steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar voeding en gezondheid en ook mijn ‘honger’ hiernaar is nog niet gestild. Ik blijf dan ook continue in ontwikkeling op dit gebied. Dit vanuit de overtuiging dat we samen onze gezondheid weer onder controle kunnen krijgen voor een vitalere toekomst. 

Opleidingen

Ik heb diverse opleidingen afgerond. Hieronder zijn deze op basis van relevantie opgesomd:

  • Kindervoedingscoach bij de Better Health Academy (01-’20)
  • Orthomoleculair voedingscoach bij Evenwijs opleidingscentrum (10-’21).
  • Pedagogische Wetenschappen; modules: Algemene pedagogiek, Opvoeding & ontwikkeling en Inleiding psychologie voor pedagogen bij de Universiteit Utrecht (’07)
  • BedrijfsHulpVerlener inclusief AED bij de NIBHV (’12)
  • HBO Communicatie bij de NTI Leiden (’17)

Coaching

Een gezonde leefstijl gaat niet van de ene op de andere dag. Dit is een proces die je jezelf aanmeet of die je je laat aanmeten door een voedingscoach. Dat is maatwerk. Kijk hier voor de verschillende diensten die ik lever.

Wil je niks missen van mijn food- en healthblogs? Volg dan de easy peasy good food Facebook-pagina of mijn Instagram-account.