Aardbijnakwarktaart 🍓🌿

“Wat is net geen aardbei? Een aard-bijna!”

Beetje flauw, maar nog wel te pruimen. Helemaal als je bedenkt dat het hele eieren eten hem zit in de (plantaardige) kwark en niet in de aardbei.

Het is als appels met peren vergelijken, maar dan anders. Ach, iedereen maakt de koek zoals hij hem eten wil, toch?

Wat is het recept? Dat is natuurlijk de ham-vraag. Ik zal niet krenterig zijn en deel hieronder het recept van haver tot gort. Dus gaan met die banaan voor deze gezondere aardbijnakwarktaart!

gezondere taart

Ingrediënten: 

Bodem

  • 75 gram dadels
  • 125 gram boekweitmeel
  • 40 gram gesmolten kokosolie (of roomboter)
  • 25 ml water
  • 1 el kaneel 
  • optioneel: 1 el carobe poeder (bij de bio winkel te koop)

Vulling laag 1

  • 300 gram amandelyoghurt 
  • 6 gelatineblaadjes 
  • 250 gram aardbeien (diepvries)
  • 50 ml ahorn siroop
  • 1 tl vanille-extract of poeder

Vulling laag 2

  • 300 gram kokosyoghurt 
  • 4 gelatineblaadjes 
  • Rasp van 1 citroen 
  • 2 el water (om de gelatine in op te lossen)
  • 1 tl vanille-extract of poeder

Topping 

  • amandelschaafsel 

Tips

  • De dubbele laag is mooi, maar natuurlijk ook meer werk. Je kunt ook alleen de aardbeienlaag maken en er eventueel een beetje kokosyoghurt naast serveren.
  • Ben jij ook zo gek op (bijna)kwarktaart? Probeer dan ook eens deze ontbijttaartjes of wat dacht je van een heuse tiramisutaart?
aardbijnakwarktaart

Bereiding:

Zet de oven aan op 180 graden. Je begint met de bodem van de taart. Maak de boter vloeibaar door deze te verhitten. Meng de ingrediënten voor de bodem goed door elkaar. Druk aan met een lepel in een taartvorm. Bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, zodat de koekbodem knapperig wordt.

Voor de eerste laag vulling laat je de gelatine blaadjes minstens 5 minuten weken in een laagje koud water. Ondertussen verwarm je de aardbeien in een steelpannetje tot het kookpunt is bereikt. Hier los je één voor één de (uitgeknepen) gelatineblaadjes in op.

Pureer dit vervolgens samen met de overige ingrediënten voor de eerste laag tot een egale massa. Schep dit over de koekbodem heen. Maak glad met de achterkant van een lepel en laat opstijven in de koelkast.

Nu kun je, indien gewenst, verder met de tweede laag vulling. Week de gelatineblaadjes in koud water. Verhit een beetje water om hier één voor één de (uitgeknepen) gelatineblaadjes in op te lossen.

Pureer dit vervolgens samen met de overige ingrediënten voor de tweede laag tot een egale massa. Schep dit voorzichtig over de eerste laag heen. Maak glad met de achterkant van een lepel en laat opstijven in de koelkast.

Na ongeveer 3 uur opstijven is de taart uitgehard. Bestrooi dan met de amandelschaafsel.

Eet smakelijk.

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀Bereiding: