Je zou maar altijd opstaan met datzelfde bammetje in het vooruitzicht. Saai! En ook nog eens darmonvriendelijk. Anders is dat wel met deze glutenvrije en veganistische quinoa pudding vol verteerbare vezels, eiwitten en gezonde vetten.
Haal alvast een beetje van de tropen in huis en begin de dag met een glimlach. Het is een aantal dagen houdbaar in de koelkast wat het een ideale mealprep maakt. De wortel maakt hem trouwens niet alleen super gezond, maar ook nog eens lekker knapperig.
Eet jij wel eens quinoa voor ontbijt? Probeer het eens uit en wellicht wordt dit wel jouw nieuwe favoriete ontbijt! Laat je het me weten onderaan deze pagina?
Ingrediënten voor 4 porties:
- 400 ml kokosmelk (geen light)
- 150 gram quinoa
- 150 gram mango
- 100 gram wortel
- 1 tl vanille extract
- 1 tl kaneel
- 1 tl Himalayazout
Topping:
- pecannoten
- wortel
- mango
Bereiding:
Spoel de quinoa goed af (ivm saponinen)
Meng de quinoa samen met de kokosmelk, kaneelpoeder en mango in een kleine steelpan.
Breng dit aan de kook en laat het daarna zachtjes op laag vuur doorkoken. Roer af en toe even door.
Was ondertussen de wortel en hak deze klein. (Idealiter in een hakmolen)
Na ongeveer 15 minuten heeft de quinoa al het vocht opgenomen en is de pudding klaar. Haal van het vuur en roer het zout en de vanille er door heen.
Schep in een (glazen) kom en wissel af met de wortel. Garneer met de pecannoten, mango en de wortel.
🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀