Deze red (beet) lava cake is echt een ideale cake. Het is binnen no time gemaakt en het is lekker! Je kunt het gebruiken als dessert, ontbijt, lunch of tussendoortje! Rijk aan vitamines, mineralen, eiwitten, vetten, vezels en anti-oxidanten, kortom een complete maaltijd.
Het begon in eerste instantie als dessert probeersel voor mij. Enige tijd geleden at ik namelijk voor het eerst een lava cake bij visite. Leuk en lekker met die gesmolten chocolade (lava) in het midden, maar heel vol met ingrediënten die ik er zelf nooit in zou stoppen. Het idee om een gezondere variant te maken was in ieder geval geboren.
Van het dessert bleef nog een restant over wat ik de volgende dag met wat kokosyoghurt smakelijk heb opgegeten als ontbijt. Toch wilde ik graag nog wat extra’s toevoegen. Dit kwam in de vorm van gekookte rode bieten.
Het geeft een mooie donkere kleur aan de lava cake, is mega gezond en de grap is, je proeft het geeneens! En laten we eerlijk zijn, lava is rood! De gesmolten aardbeien doen daar mooi eer. De rode bieten zorgen voor een donkerdere kleur en natuurlijk een hoop extra goede voedingsstoffen.