Baba Ganoush is een groentespread gemaakt van aubergine. Deze groente bestaat voor 93% uit water. Wist je dat de mens uit ongeveer 60% water bestaat. Niet geheel onbelangrijk dus. Het bevat verder diverse vitamines en mineralen als vitamines C en K1 en calcium en magnesium.
Je kunt het kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar dit bevat dan vaak een hoop additieven die je waarschijnlijk liever niet in je lijf wil. Het heeft een zachte structuur en een zoete smaak. Gelukkig is de spread ook makkelijk zelf te maken. Ook lekker als dip bij snackgroentes of bij een glutenvrije pita!
Ingrediënten voor 2 porties:
- 1 aubergine
- 1 el milde olijfolie
- 1 el (witte) tahin
- 1 tl limoensap
- 0,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tl gedroogde basilicum
- 0,5 tl knoflookpoeder
- Peper en zout naar smaak
Tips:
- Niet zoet genoeg voor jou? Voeg dan 1 theelepel ahornsiroop toe.
- Vind je dit een lekkere spread? Misschien is deze quacemole ook iets voor jou?
Bereiding:
Maak een dressing van de milde olijfolie en de specerijen.
Snij de kop en de staart van de aubergine eraf. De rest kan nu in blokjes en meng je vervolgens door de dressing.
Grill de aubergineblokjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor zo’n 30 minuten.
Gebruik nu je staafmixer om de aubergine samen met de (witte) tahin en de limoen- of citroensap te pureren tot een spread.
🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀