Deze booster komkommersoep geeft je immuunsysteem een boost. Je kunt hem ook nog eens zowel warm als koud serveren.
Het leven gaat nu eenmaal gepaard met oxidatie. Dit kun je bevorderen, maar gelukkig kun je het ook afremmen. Deze soep is namelijk vol met groene groentes voor extra anti-oxidanten. Verrijkt met kokosmelk voor een zoete smaak en gezonde vetten. Daardoor ben je niet alleen eerder verzadigd, er worden ook nog eens allerlei bouwprocessen in je lichaam in werking gezet.
Inspiratie nodig voor het maken van een goede soep. Lees dan mijn blog over soep zonder troep.
Ingrediënten:
- 3 komkommers
- 2 courgettes
- 450 gram broccoli
- 3 stronken lente-ui
- 1l kippenbouillon (bio)
- 15 gram verse basilicum
- 200 ml kokosmelk
- chiazaadjes voor de garnering
- peper en zeezout (naar smaak)
Tips:
Positieve lange termijn effecten.
Lekker romig door de kokosmelk.
Geschikt om in te vriezen.
Bereiding:
Was de groentes en hak grof in stukjes.
Kook de bouillon met de groentes in ongeveer 10 minuten gaar.
Pureer samen met de kruiden.
Laat eventueel afkoelen en garneer met sliertjes komkommer, basilicumblaadjes, chiazaadjes en de kokosmelk.
🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀