Borrelerwten 🥜

Geroosterde kikkererwten als vervanger voor de al om bekende borrelnootjes (pinda’s!!). Met knapperige bite en ook warm al lekker om te snacken. Wat is er nou lekkerder dan zelfgemaakte, voedzame tussendoortjes? Weet wat je eet. Kikkererwten zijn eiwit- en vezelrijke peulvruchten die onder andere mineralen als ijzer, zink en magnesium bevatten. Desondanks zijn peulvruchten ook rijk aan anti-nutriënten. Eet ze daarom niet veel meer dan drie keer in de week. Onderstaande borrelsnack is dus echt een comfort food for body and mind!

Ingrediënten:

  • potje kikkererwten (+- 400 gram)
  • 1 el olijfolie
  • kruiden: zeezout, paprikapoeder, tijm, rozemarijn en oregano. (hoeveelheid naar smaak)

Tips:

  • Een kruidenvariant voor als je van pittig houdt: chilipoeder, knoflookpoeder, zeezout, peper, cajunpoeder.
  • Maak je geen zorgen over de vliesjes om de kikkererwten

Bereiding:

Kikkererwten goed laten uitlekken, spoelen en nogmaals laten uitlekken (de meeste anti-nutriënten, die o.a. de opname van mineralen verminderen, spoel je dan namelijk weg). Droog de kikkererwten daarna goed met een keukendoek. Doe alle ingrediënten bij elkaar en hussel het flink door. Spreid de kikkererwten op een bakpapiertje in een ovenschaal en doe ze 40 minuten op 200 graden in de (grillstand van de) oven.
Halverwege even omscheppen.

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀