Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bramen ijsjes 🍇🍨

Hoe makkelijk kan het soms zijn? Deze bramen ijsjes bestaan uit slechts 2 ingrediŽnten. Bramen uiteraard en daarnaast kokosyoghurt. De vetten uit de kokos zorgen voor een langere verzadiging na het eten van het ijsje. Ook is de bloedsuikerspiegel wat stabieler met de yoghurt erin. Heb je het niet in huis? Je kunt het ook vervangen door een andere plantaardige yoghurt of kokosmelk.

Ik haalde de bramen uit onze eigen tuin. Het woekert wel deze bramenstruik. Daarentegen geeft hij ons elk jaar weer nieuwe stengels, bloemetjes in het voorjaar en dus ook hele lekkere eetbare bramen in augustus en september. Je ziet ze regelmatig in het wild groeien. Ik heb me laten vertellen dat je bij het plukken daarvan niet te laag hangende bramen moet pakken in verband met mogelijke sporen van de vos. Deze kan een vieze lintworm verspreiden.

Gelukkig is er buiten het seizoen om ook bramen te krijgen in de vorm van diepvries. Ook deze kan je prima gebruiken voor het maken van deze ijsjes. Laat ze dan niet te snel en niet te veel ontdooien. Een sterke blender kan het samen met wat vloeistof al snel mooi glad pureren.

Bramen zijn echte gezondheidsboosters. Ze zijn rijk aan magnesium, calcium, foliumzuur (B11), vitamine K, vitamine C, vezels en anti-oxidanten. Dat is nog eens brandstof voor je lichaam.

bramenstruik

IngrediŽnten:

  • 250 gram bramen
  • 200 ml kokosyoghurt

Tips:

  • Zoek je nog een leuke ijslollie vorm? Via deze link zie je een hoop mogelijkheden. Als je via deze link iets besteld krijg ik daar een kleine commissie over.
  • Al eens gezonde raketijsjes proberen te maken? Iets meer werk, maar dan heb je wel wat! Zie de fruity top icepops.
  • Vind je dit een leuk recept? Dan zijn de aarbeien-chocolade ijslollies ook misschien wat voor jou.

Bereiding:

Pureer de ingrediŽnten tot ťťn massa.

Giet in ijslollie vormpjes en zet voor minstens 3 uur in de vriezer.

Geniet van pure, gezonde ijsjes. Dat is nog eens ‘de vruchten ervan plukken’!

kids bramen ijs

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀