Chufa Cookies 🍪🍌

Heerlijk als het huis weer naar versgebakken koekjes ruikt. Dat krijg je niet als je ze kant-en-klaar koopt!

Ik ben dol op chufa (tijgernoten)! De meel daarvan smaakt heerlijk zoet in bakrecepten. Het bevat veel vezels en behoort echt tot onze oervoeding.

Eerlijk is eerlijk. Als ik mijn cliënten zeg te moeten variëren met voeding moet ik natuurlijk ook mijn eigen advies opvolgen.

Carobepoeder is namelijk een mooi alternatief voor cacaopoeder. Iets waar ik wel wat vaker mee zou mogen variëren

koek van tijgernotenmeel

Ingrediënten voor 12 koekjes:

  • 100 gram tijgernotenmeel 
  • 75 gram gesmolten kokosboter extra virgin 
  • 50 gram havermoutvlokken 
  • 1 kleine banaan geprakt
  • 1 el carobe poeder  
  • 1 tl kaneel Ceylan
  • 1 theelepel wijnsteenpoeder 
  • 1 theelepel vanille poeder/extract 
  • snufje Himalaya zout

Topping:

  • geraspte kokos 

Tips:

  • Dol op koekjes? Probeer dan ook eens deze speculaasjes of havermoutkoeken!
  • Als je alle ingrediënten gaat mengen doe dit dan eerst met alle droge ingrediënten en voeg daarna de natte ingrediënten toe.
  • Stop een chufa koekje in de lunchtrommel als lekker en gezond extraatje.

Bereiding:

1️⃣ De oven moet je voorverwarmen op 160 graden

2️⃣ Voeg nu alle andere ingrediënten voor de koekjes en mix tot een mooi egaal beslag

3️⃣ Druk aan in een cupcake mal. (Geen mal? Dan wordt het kneden en vormen.)

4️⃣ Bestrooi de koekjes met de geraspte kokos. Druk zachtjes aan.

5️⃣ Zet voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden of tot ze goudbruin zijn.

6️⃣ Laat even afkoelen en geniet van de chufa koekjes. 

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀