Verlekker jij je bij warm weer ook wel eens op een frappuchino? Te koop in de winkels zijn ze alleen zo vol toegevoegde suikers, wat me dan weer tegenhoud het te bestellen. De laatste keer dat ik me wist in te houden dacht ik: ‘Dat moet toch anders kunnen’! En dat kan inderdaad, yeaaahhh! Hieronder het recept voor 2 grote porties of 4 kleinere frappuchino’s.
Voor de kinderen, of diegenen die niet van koffie houden, is een aangepaste Iced Chocolatte ook zo gemaakt. Nog simpeler dan de frappuchino zelfs. Je laat de espresso namelijk achterwege en in plaats van 1 eetlepel rauwe cacao poeder, voeg je er 2 eetlepels aan toe.
Ingrediënten:
(2 grote porties of 4 kleintjes)
- 12 ijsblokjes
- 100 ml amandel-, rijst- of havermelk
- 2 zakjes espresso poeder (of 4 tl of meer, afhankelijk van de cafeïne shot waar je aan toe bent 😉 )
- 1 el cacaopoeder (raw)
- 1 tl vanillepoeder
- scheut ahornsiroop
Tips:
- Na het avondeten als soort toetje? Blend er dan een bevroren banaan bij. Wordt het lekker zoet en romig van.
- Leuke topping zoals op de foto? Gebruik kleine stukjes gehakte pure chocolade en een paar druppels ahornsiroop.
Bereiding:
Mix alle ingrediënten, minus de ijsblokjes, in de blender. Voeg hierna de ijsblokjes toe en crush deze met een ICE Crush functie (indien mogelijk). Niet te lang, dan behoudt je namelijk nog een beetje van dat ‘flush puppy’ uiterlijk. Schep de mix in een glas en strooi eventueel een beetje siroop on top samen met wat chocolade brokken.