Eet de regenboog! Dat is makkelijk te doen met deze gekleurde worteltaart. Wortels zijn niet alleen lekker zoet, maar ook nog eens rijk aan beta-caroteen. Dat is de voorloper van vitamine A. Wanneer je een wortel kookt bevat deze zelfs meer beta-caroteen!
Wist je dat wortels van origine niet helemaal oranje waren? Mensen zijn ze zo gaan telen, omdat oranje wortels zoeter smaken. Probeer dus gerust eens zo’n gekleurde wortelmix. Wortels zijn namelijk goed voor de huid, de ogen en het immuunsysteem.
Deze worteltaart is verder opgebouwd uit glutenvrije ingrediënten. Ik heb geen ei toegevoegd. De appels, het lijnzaad en de roomboter zorgen voor binding. Kaneel smaakt niet alleen lekker met appels, het heeft ook een remmend effect op de bloedsuikerspiegel. Kokosmeel is rijk aan voedende vezels voor de darmflora.
Vanwege alle ‘good food’ ingrediënten kun je deze worteltaart prima als ontbijtje nuttigen. Het smaakt lekker met een beetje kokos(slag)room erop of amandelyoghurt erbij. Deze keer heb ik gekozen voor een cake vorm. Hij is echter ook leuk in een ronde taartvorm. Wees vooral creatief! Tag je ‘easypeasygoodfood’ in jouw creatie?
Ingrediënten:
- 2 appels
- 125 gram notenmeel (bijvoorbeeld amandel- of cashewnotenmeel)
- 100 gram wortel (meerdere kleuren) en julienne (kun je makkelijk zelf maken m.b.v. een hakmolen)
- 80 gram havermoutvlokken
- 75 gram roomboter (biologisch, ongezouten)
- 50 ml gekookt water
- citroensap van 0,5 citroen
- 3 el lijnzaad
- 2 el kokosmeel
- 1 el kaneel ceylon
- 1 tl zuiveringszout
- 1 tl appelciderazijn
Topping:
- gewelde rozijnen
- gekleurde wortel
- 2 tl kokosbloesemsuiker
Tips:
- Vind je dit een leuk recept? Dan is de bbb-cake van boekweit waarschijnlijk ook wat voor jou! Of probeer eens deze glutenvrije eierkoeken.
- Bewaar de cake na het bakken in de koelkast. Zo kun je langer genieten van een plakje als ontbijt of lunch.
Bereiding:
Verwarm de oven op 170 graden.
Hak de lijnzaden tot gebroken lijnzaadjes. Pureer deze samen met 1 appel en 50 ml heet water tot een appelmoes.
Voeg dit samen in een mengkom met alle overige ingrediënten. Meng goed door elkaar tot een geheel en vul hiermee je cake- of taartvorm.
Snijd de overige appel in schijfjes en beleg de cake hiermee. Laat nu 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven en laat goed afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt om aan te snijden.
Versier met de rozijnen en stukjes wortel. Serveer eventueel met wat kokos(slag)room of amandelyoghurt.
???? Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring ????