Green Bounty Pizza 🥑🍫

Deze (lean and) green bounty pizza bestaat uit een chocolade koek bekleed met avocado/kokos vulling afgetopt met pure chocolade brokken en kokoschips. Het is glutenvrij, rijk aan gezonde vetten en arm aan zuivel en suiker. Desondanks is hij heerlijk zoet van smaak door de kokos en de dadels. Kortom, een ideale snack voor bij de koffie/thee. Deze pizza-koek is geÔnspireerd op de bounty squares van Amber Albarda.

De groene kleur heeft deze lekkernij niet alleen te danken aan de avocado. Hieraan is namelijk spirulina toegevoegd. Dat is een poeder van een blauwgroene alg met enorm veel voedingswaarde. Het is rijk aan vitamines A, C, E, K en enkele b-vitamines. Mineralen als calcium, magnesium, ijzer en jodium. Het heeft een hele hoge en makkelijk te verteren eiwit-concentratie. Hiernaast bevat het ook nog anti-oxidanten en essentiŽle vetzuren. Niet voor niets wordt spirulina als natuurlijke multivitamine gezien.

Spirulina heeft ťťn nadeel en dat is de smaak. Door het echter in kleine hoeveelheden te gebruiken wordt dit overstemd door de overige ingrediŽnten. In deze bounty pizza zal je het dus niet proeven, maar wel profiteer je van de voedingsstoffen. Geen spirulina in huis? Zonder dit ingrediŽnt is de bounty pizza nog steeds erg lekker hoor!

green bounty pizza

IngrediŽnten:

Bodem:

  • 100 gram ontpitte dadels
  • 100 gram havermoutmeel
  • 50 gram roomboter
  • 25 gram cacao poeder
  • 1 tl kaneel 

Vulling:

  • 175 gram avocado (+- 1 grote avocado)
  • 150g ongebrande cashewnoten (minstens 4 uur in water geweekt)
  • 75g kokosrasp
  • 50g kokosolie (op kamertemperatuur)
  • 25 ml ahornsiroop
  • 0,5 tl spirulina

Topping:

  • 40 gram pure chocolade
  • 25 gram kokoschips

Tips:

  • Meestal is het makkelijker als je eerst de vloeibare ingrediŽnten mengt en daarna de vaste ingrediŽnten toevoegt.
  • Havermoutmeel maak je makkelijk zelf door havermoutvlokken fijn te malen in een hakmolen.
  • Ben je op zoek naar bpa-vrije siliconenbakvormen? Bestel je via deze link, krijg ik daar een kleine commissie over.
  • Ben jij ook zo dol op cake dat je ook als ontbijt kan eten? Dan is deze red beet lava cake of de bbb-cake vast en zeker ook iets voor jou!

Bereiding:

Zet de oven alvast aan om voor te verwarmen op 180 graden.

Maak nu eerst de koek. Begin met het smelten van de boter. Pureer dit vervolgens samen met de dadels en de cacaoopoeder tot een massa. Voeg de overige koek ingrediŽnten samen toe en kneed tot een deeg. Druk dit goed aan in een taartvorm en zet voor 10 minuten in de oven.

Ondertussen maak je de vulling klaar. Pureer eerst de afgegoten cashewnoten samen met de avocado tot een massa. Voeg de overige ingrediŽnten voor de vulling toe en roer tot een mooi groen geheel. Laat de koekbodem even afkoelen als deze uit de oven is. Smeer de groene vulling goed uit over de afgekoelde koekbodem.

Versier de taart naar wens. Ik heb pure chocolade fijngehakt en deze eroverheen gestrooid. Vervolgens heb ik de randen afgewerkt met kokoschips.

glutenvrije bounty pizza

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀