Lovin’ the waffle iron! Zeker na deze hartige hulk wafels. Vegan, glutenvrij en met verstopte courgette er in.
Deze groente is toch wel zo veelzijdig. Je kunt er mee wokken, courgetti van maken, vullen en in de oven bakken of je maakt er deze makkelijke en lekkere wafels van. Niet alleen omdat ze groen bevatten krijgen ze hier de naam van Hulk. Dit is ook omdat ze erg rijk zijn aan eiwitten.
Kun jij eieren wel goed verdragen? Vervang de vegan ei in het recept dan gewoon door een kippenei (liefst biologisch of vrije-uitloop). Eieren bevatten veel voedingsstoffen die goed voor je zijn.
Ingrediënten per 2 stuks:
- 80 gram boekweitmeel
- vegan ei (3 el kikkererwtenmeel + 3 el water)
- 75 ml plantaardige melk
- halve courgette (+-100gram)
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zeezout
- kokosolie (om het ijzer mee in te vetten)
Tips:
- heb je geen wafelapparaat? Dan kun je er ook kleine pannenkoekjes van bakken.
- lekker pittig te beleggen met sambal 🌶️, olijven en fetakaas. Of lekker zoet met vers fruit of ahornstroop 🍁.
- Vond je dit recept fijn? Dan vind je deze vast ook erg leuk: fruitpizza, eierkoeken en /of gebakken havermout met peer.
Bereiding:
Pureer de halve courgette. Voeg het samen met het meel, het vegan ei en de ‘melk’ toe aan een beslagkom en mix tot een beslag.
Voeg de kruiden, het bakpoeder en het zeezout toe en roer goed door elkaar.
Verwarm het wafel apparaat en smeer in met de kokosolie. Vul de wafelvormen met het beslag en bak de wafels gaar en goudbruin in 3 minuten.
🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀