Kindervoedingscoaching

Als gecertificeerd kindervoedingscoach help ik ouders en hun kind(eren) bij hun zoektocht naar een gezond en lekker eetpatroon. Uiteraard passend bij ieders levensfase en ondersteunend voor het immuunsysteem.

Dit kan bijvoorbeeld gaan om de juiste vitamines en mineralen voor tijdens de zwangerschap, de beste bouwstoffen voor een vitale groei en ontwikkeling van het kinderlichaam of voedingsadvies ter ondersteuning van de sensitieve periode van het puberbrein.

Ik leer mijn cliënten graag over de gezondheidswaarde van voeding en hoe dit makkelijk en gefaseerd toe te passen is binnen de leefstijl van hun gezin. Op deze manier wordt het optimaliseren van het voedingspatroon iets blijvends en werk je preventief aan de gezondheid van jouw gezin.

 • Versterk het immuunsysteem van jouw kind(eren) op natuurlijke wijze
 • Direct toepasbare tips en trucs voor de op-food-ing
 • Adviesplan op maat voor het verbeteren van de voedingsstatus
 • Inclusief weekmenu en persoonlijk consult
 • Optioneel: Omega 3 index en/of allergenen onderzoek

Meer informatie aanvragen

Laat hierboven jouw gegevens achter voor de aanvraag van een coachingstraject of lees verder over het belang van een goede op-food-ing, veel voorkomende gezondheidsklachten die met voeding kunnen worden aangepakt en over mijn werkwijze.

Aanleren van gezond eetgedrag

Door (pre)nataal of in een hieropvolgende levensfase van je kind een gezond en makkelijk vol te houden voedingspatroon in te voeren wordt de basis voor de toekomst gelegd. Wist je dat de gezondheid van een moeder tijdens de zwangerschap al invloed heeft op de gezondheid van haar kleinkinderen?

De voedingsbehoeften verschillen per ontwikkelingsfase of individu. Voor kinderen zijn er verschillende sensitieve perioden waar andere voedingsbehoeftes spelen en waar het aanleren van gezonde gewoontes extra belangrijk is. Door het lichaam te geven wat het nodig heeft kan het uitgroeien tot zijn maximale potentie.

Voeding is wel een primaire levensbehoefte van de mens, het is echter niet de enige behoefte van een kind. Liefde, warmte, aandacht, beweging en de juiste stimulatie (niet te verwarren met dwang!) zijn eveneens van belang voor een goede kans van slagen.

Eet jouw kind bijvoorbeeld weinig groente? Door middel van direct toepasbare tips en trucs leer ik je hoe daar mee om te gaan en de op-food-ing te optimaliseren!

Klachten

De orthomoleculaire leer stelt voeding centraal bij het aanpakken van uiteenlopende medische klachten. Zodoende kunnen met deze complementaire geneeswijze ontstane klachten verbeteren of zelfs helemaal verdwijnen. Veel gehoorde gezondheidsproblemen zijn onder andere:

 • Coeliakie (gluten-intolerantie)
 • Gedragsproblemen
 • Depressie en psychische stoornissen
 • Diabetes type 2
 • Prikkelbare darmen
 • Overgewicht

Maar ook als je kind regelmatig verkouden is, last heeft van oorpijn, buikpijn of hoofdpijn kan een verandering in eetpatroon hierin al verlichting geven. Het immuunsysteem komt namelijk voor ongeveer 70% voort uit onze darmen!

De darm is met elk orgaan van het lichaam verbonden. Darmgezondheid staat daarmee aan de voet van de gezondheid van allerlei andere lichaamssystemen. Met de juiste voeding verbeter je de gezondheid en maak je het ongewenste indringers lastig.

Hoe ga ik te werk?

Bij een telefonische kennismaking formuleren we de hulpvraag. Het coachingstraject gaat vervolgens van start met een onderzoeksfase om inzicht te krijgen in de huidige voedingsstatus en eventuele klachten. Iedereen is anders, dus welke modules nodig zijn bespreken we vooraf.

Na het eerste consult kun je in ieder geval al meteen met een aantal waardevolle adviezen aan de slag! Uiteraard krijg je het adviesrapport op maat gemaakt en inclusief weekmenu ook toegestuurd. Je kunt alles dus nog eens rustig nalezen.

Gaandeweg het traject kijken we naar eventuele valkuilen en geef ik handvatten voor het continueren van een gezonde levensstijl. Je leert zodoende het eetgedrag van je kinderen op een leuke manier te beïnvloeden terwijl ze de essentiële voedingsstoffen binnen krijgen.

Het kan handig zijn dat jullie kind zelf ook bij de intake afspraak aanwezig is. Zeker bij oudere kinderen is het belangrijk hun invloed te laten uitoefenen op hun eigen veranderingsproces.

De eerste stap

Wil je graag wat meer informatie over wat ik voor jou kan betekenen als kindervoedingscoach? Laat dan jouw gegevens boven aan deze pagina achter of neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

De vakopleiding tot kindervoedingscoach die ik heb genoten aan de Better Health Academy is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO) en erkend door de vakverenigingen BATCNVST en MBOG.