KINDERVOEDINGSCOACHING

Als kindervoedingscoach streef ik ernaar gezinnen te helpen bij hun zoektocht naar de beste voedingsmiddelen met optimale voedingsstoffen passende bij ieders levensfase. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de juiste vitamines en mineralen voor tijdens de zwangerschap, de beste bouwstoffen voor een vitale groei en ontwikkeling van het kinderlichaam of voedingsadvies ter ondersteuning van de sensitieve periode van het puberbrein. Ook leer ik je natuurlijk hoe dit makkelijk en gefaseerd toe te passen is binnen jouw gezin en jullie leefstijl.

Aanleren van gezond eetgedrag

Door (pre)nataal of in een hieropvolgende levensfase van je kind een gezond en makkelijk vol te houden voedingspatroon in te voeren wordt de basis voor de toekomst gelegd. Zo kan de gezondheid van een moeder tijdens de zwangerschap al invloed hebben op de gezondheid van haar kleinkinderen.

De voedingsbehoeften verschillen per ontwikkelingsfase of individu. Voor kinderen zijn er verschillende sensitieve perioden waar andere voedingsbehoeftes spelen en waar het aanleren van gezonde gewoontes belangrijk is. Door het lichaam te geven wat het nodig heeft kan het uitgroeien tot zijn maximale potentie.

Voeding is wel een primaire levensbehoefte van de mens, het is echter niet de enige behoefte van een kind. Liefde, warmte, aandacht, beweging en de juiste stimulatie (niet te verwarren met dwingen!) zijn eveneens van belang voor een goede kans van slagen. Het ‘oude concept’ van eten terugbrengen zal hieraan kunnen bijdragen. Gezellig samen tafelen. Maak het vooral leuk!

gezin eten

Klachten

Bij eventuele klachten kan het lichaam weer in balans komen wanneer de cellen gevoed worden met optimale voedingsstoffen. Zodoende kunnen ontstane klachten verbeteren of zelfs helemaal verdwijnen. Veel gehoorde gezondheidsproblemen zijn onder andere:

  • Coeliakie (gluten-intolerantie)
  • Gedragsproblemen
  • Depressie en psychische stoornissen
  • Diabetes type 2
  • Prikkelbare darmen
  • Overgewicht

Maar ook als je kind regelmatig verkouden is, last heeft van oorpijn, buikpijn of hoofdpijn kan een verandering in eetpatroon hierin al verlichting geven. Het immuunsysteem komt namelijk voor ongeveer 70% voort uit onze darmen. De darm is met elk orgaan van het lichaam verbonden. Het lijkt bijna overbodig te schrijven dat de darmgezondheid aan de voet staat van de gezondheid van allerlei andere lichaamssystemen.

Hoe ga ik te werk?

Samen met jou formuleer ik de hulpvraag, brengen we het waarom, de voedingsbehoeften en bestaande kennis in kaart en zorgen we voor een stapsgewijs en makkelijk in te voeren plan van aanpak. Ook kijken we naar eventuele valkuilen en geef ik handvatten voor het continueren van een gezonde levensstijl. Na het eerste consult kun je in ieder geval al meteen met een aantal waardevolle adviezen aan de slag! Uiteraard krijg je een adviesrapport inclusief tips en tricks, dag- en/of weekmenu toegestuurd. Je kunt alles dus nog eens rustig nalezen.

Het kan handig zijn dat jullie kind zelf ook bij de intake afspraak aanwezig is. Zeker bij oudere kinderen is het belangrijk hun deel te laten nemen aan en invloed te laten uitoefenen op hun eigen veranderingsproces. Gezonde gewoontes beginnen echter wel bij de ouders. Kinderen leren met name door het imiteren van de omgeving. Als ouder zijnde ben je verantwoordelijk voor de op-fooding van jullie kind(eren). Ik leer je hiervoor tips en tricks na het samen analyseren van jullie eetgedrag. In vervolgconsulten gaan we steeds een stapje verder of sturen we daar waar nodig is bij. Factoren als verschillende omgevingsniveau’s, aangeleerd gedrag en leefstijl kunnen daar aan te pas komen.

De eerste stap

Wil je graag wat meer informatie over wat ik voor jou kan betekenen als kindervoedingscoach? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek. Voor het gemak heb ik alvast een pakketdeal samengesteld. Deze kun je vinden onder de tarieven. Wat voor jou van toepassing is, is afhankelijk van de hulpvraag en de aanwezige kennis. Zo kan bijvoorbeeld voor een specifieke voedingsvraag of het bespreken van jullie huidige voedingsschema ook een kortere voedingscheck worden ingepland.

jonge held

Ik coach ook volwassenen. Zie daarvoor het traject voor orthomoleculair voedingscoaching. Meer weten over mijn opleidingen en ervaringen? Dat kun je lezen in mijn introductie. De opleiding tot kindervoedingscoach van de Better Health Academy is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opledingen KTNO en erkend door de vakverenigingen BATC, MBOG en NVST.