Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Orthomoleculaire Voedingscoaching

Orthomoleculaire Voedingscoaching

Gezondheid is ons grootste goed. Het is belangrijk voor zowel de kwaliteit als de kwantiteit van het leven. Door middel van je leef- en voedingsstijl kun je hier, al dan niet preventief, rechtstreeks invloed op uitoefenen.

Als orthomoleculair voedingscoach streef ik er dan ook naar de lichaamscellen van optimale hoeveelheden voedingsstoffen te voorzien. Orthos betekent: juist, recht of gezond. Moleculair is afgeleid van molecuul. Het draait daarbij om wetenschappelijke kennis van lichaamsprocessen en (voedings)stoffen en hoe deze op celniveau te beïnvloeden zijn.

Vanuit deze visie zijn er veel manieren bekend om met voeding de gezondheid te ondersteunen. Door ons oersterke systeem de benodigde voedingsstoffen te leveren kan je het immuunsysteem versterken, het gewicht reguleren, de energie doen toenemen, de psyche ondersteunen en de vitaliteit verbeteren.

Door de integrale holistische aanpak in combinatie met de verdeling over een aantal modules, geef ik inzicht in (preventieve) natuurlijke zelfzorg en zo wordt het optimaliseren van jouw voedingspatroon een blijvende leefstijl.

  • Versterk jouw immuunsysteem op natuurlijke wijze
  • Direct toepasbare tips voor het optimaliseren van jouw voedingsstatus
  • Adviesplan op maat
  • Inclusief basismenu en persoonlijk consult
  • Optioneel: Omega 3 index en/of allergenen onderzoek

Meer informatie aanvragen

Meer lezen over orthomoleculaire voedingscoaching klik dan hier of lees verder als je meer wilt weten over mijn werkwijze.

Hoe ga ik te werk?

Bij een telefonische kennismaking formuleren we de hulpvraag. Iedereen is anders, dus welke onderwerpen voor jou interessant zijn bespreken we vooraf. Het coachingstraject gaat vervolgens van start met een intakegesprek aan de hand van een voedingscheck.

Na het eerste consult kun je meteen met de besproken adviezen aan de slag! Uiteraard krijg je het adviesrapport, op maat gemaakt en inclusief basismenu, ook toegestuurd. Je kunt alles dus nog eens rustig nalezen. Na 4 tot 6 weken plannen we een vervolgconsult om te evalueren hoe het gaat. Dit kan een los consult zijn of onderdeel van een uitgebreid coachingstraject.

Coachingstraject

Om niet alleen een quick fix aan te bieden, maar juist om te kunnen coachen naar een blijvende optimalisatie van het voedingspatroon bied ik een modulair opgebouwd traject aan. Niet alleen wat je eet, maar ook hoe je eet, heeft allerlei impact op je lijf.

Voornemens worden langer volgehouden wanneer men zich bewust is van het effect daarvan. Naast de basis voedingscheck (intake) volgen dan nog eens 3 extra consulten waarin je nog meer leert over voeding in combinatie met stress, vitaliteit, het immuunsysteem en nog veel meer! Daarnaast kun jij natuurlijk je vragen stellen of vertellen waar je tegen aanloopt gedurende dit traject.

Door middel van deze kennis in combinatie met leuke opdrachten maak jij je vervolgens een gezonde voedingsstijl eigen die bij jou past. Hierna heb je alle tools in handen om te zorgen voor een gezonde basis van jouw voedingsgewoontes.

De eerste stap

Wil je graag wat meer informatie over wat ik voor jou kan betekenen als voedingscoach? Vraag jouw orthomoleculaire voedingscoaching aan door hierboven jouw gegevens in te vullen. Liever telefonisch contact? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

De opleiding tot orthomoleculair voedingscoach die ik heb genoten aan het Evenwijs Opleidingscentrum is geaccrediteerd door de NWP, de beroepsvereniging voor natuurgeneeskundig werkende professionals.