Pastinaak Rösti Glutenvrij

Rösti’s maar dan van pastinaak. Pastinaak is een gevonden groente geworden in plaats van een die is vergeten. Ook is hij steeds vaker in de aanbieding. Een heerlijk zoete en meestal biologisch verkrijgbare groente vol vezels. Ik maak er wel eens pap (zie pastinaak bowl) van, maar ik wilde er nu eens wat anders mee proberen. 

Rösti’s worden normaalgesproken als aardappelpannenkoek aangeboden. Met pastinaak wordt het wel echt de next level! Lekker met wat kokosyoghurt, druiven en kaneel als ontbijt of eet de pastinaak rösti’s bij een gevulde salade als lunch waar ze voor een knapperige bite zorgen.

De maaltijd is enorm voedend voor je lijf en tegelijkertijd ideaal voor als je wilt afvallen. Gezonde koolhydraten aangevuld met vetten en eiwitten. Ik zeg het toch nog maar eens; groentes zouden het meest vertegenwoordigd moeten zijn in ieders dieetstijl. Dat is in ieder geval makkelijk te doen met een simpel te bereiden maaltijd als deze.

pastinaak rösti groot

Ingrediënten voor 14 rösti’s:

  • 500 gram pastinaak
  • 50 gram kastanjemeel
  • 25 gram kokosolie
  • 1 banaan 

Tips:

  • Biologische groentes bestel ik bij Tuinderij de Voortuin in Soest. Wellicht zit er bij jou ook een lokale aanbieder in de buurt?
  • Houd jij wel van een beetje ‘bite’ bij jouw maaltijden? Probeer dan ook eens deze zadencrackers! Je kunt ze ook klein breken en als topping over een salade gebruiken.

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden. Rasp of hak de pastinaak in snippers (hakmolen werkt ideaal).

Pureer de banaan samen met de kokosolie en meng alles goed door elkaar.

Maak rondjes van het beslag op een bakpapier en zet voor 15 minuten in de oven. 

C’est tout et voila. Bon apetit.

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀