Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bananenkastanjebrood 🍌

Deze ontbrak nog aan mijn receptenlijst. Een simpel recept voor een lekker en gezond bananenbroodje. Nu de herfst weer is begonnen is het door het gebruik van kastanjemeel een echt seizoensrecept geworden. Het is wel het hele jaar door verkrijgbaar bij de biologische supermarkt.

Nu het wat kouder wordt krijg ik zelf meer zin om lekkere dingen te bakken. Wel wil ik juist dat het extra voedzaam is. Door de kou zit je vaak meer binnen en beweeg je ook minder. Beiden zijn niet goed voor het immuunsysteem.

Daarnaast liggen de winkels weer vol met suikerwerk. Hoe fijn is het dan om de suikers in dit recept uit bananen te halen? Ongeraffineerd en in combinatie met een scala aan andere goede, natuurlijke voedingsstoffen.

Laat je niet afschrikken door de grootte van de ingrediëntenlijst. Als ik het kan, kan jij het ook!

Ingrediënten

  • 3 bananen (+1 bovenop)
  • 200 gram kastanjemeel
  • 150 ml kokosyoghurt
  • 2 el kokosboter
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 el cacaopoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Mix eerst de natte ingrediënten (bananen, ei, kokosyoghurt, honing, kokosboter en het vanille-extract)
  3. Mix de droge ingrediënten daardoor (kastanjemeel, wijnsteenbakpoeder en het kaneelpoeder)
  4. Giet het mengsel voor de helft in een cakevorm.
  5. Bij de andere helft doe je een flinke eetlepel cacaopoeder (raw). Goed doorroeren tot een egale massa.
  6. Nu giet je het over het andere beslag in de cakevorm.
  7. Zet voor 50 minuten in de oven.

Tips

  • Vind je dit een leuk recept? Probeer dan ook eens deze wortelcake.
  • Vraag jij je wel eens af of je voldoende variatie en balans in voedingsstoffen binnen krijgt? Boek dan de voedingscheck en upgrade jouw dieet.

Ingrediënten

  • 3 bananen (+1 bovenop)
  • 200 gram kastanjemeel
  • 150 ml kokosyoghurt
  • 2 el kokosboter
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 el cacaopoeder