Eieren zijn al een tijdje bezig aan hun comeback als gezond voedingsmiddel. Het ei hoort er weer helemaal bij! Dat is maar goed ook, want eieren bevatten enorm veel voedingsstoffen.
Ze zijn rijk aan b-vitaminen, choline (een half-vitamine, belangrijk voor onder andere de hersenen en het zenuwstelsel) en selenium. Verder hebben eieren een hoge kwaliteit eiwitten en zijn ze rijk aan cholesterol. Een stof dat zeer belangrijk is als bouwstof voor hormonen, celwanden en onze hersenen.
Deze gezonde glutenvrije eierkoeken zijn natuurlijk vrij van tarwe. Ze zijn zelfs helemaal graanvrij door het gebruik van uitsluitend amandelmeel. Je kunt ze versieren met slag- of kokosroom, maar ook met een wat dikkere yoghurt of kwark. Met deze ingrediĆ«nten maak je zo’n 10 stuks.
Verder kun je een topping naar keuze aanbrengen, zoals fruit. Ook noten, zaden en pitten doen het leuk in de versiering. Kortom, maak er jouw eigen feestelijke ontbijt van! Hoe leuk is dit bijvoorbeeld als verjaardags- en vader- of moederdag ontbijt?