Pastinaakpatat šŸŸ

Wie is er niet dol op patat? Het liefst met een dikke klodder mayonaise en een flinke schep appelmoes. Maar dat opgeblazen gevoel na de standaard pieperpatat (en het gegeven dat je waarschijnlijk dik over je voorgenomenĀ  koolhydraatinname bent gegaan) geeft zo’n nare nasmaak. Dat heb je met deze pastinaakpatat dus mooi niet.

Daarbij krijg je van het relatief hoge suikergehalte uit de aardappel een piek in je bloedsuikerspiegel, waardoor je al snel weer zin hebt om opnieuw te gaan snaaien. Kortom, tijd dus voor een gezonde, schuldgevoel- en meukvrije patatvariant! Aka (also known as) de pastinaakpatat!

De pastinaak is glutenvrij, koolhydraatarm, rijk aan vezels en vitaminen en gewoon heerlijk van smaak. De notenpasta zorgt voor toevoeging van goede vetten en eiwitten in dit bijgerecht of snackmomentje. Eet smakelijk!

pastinaak patat

Ingrediƫnten

Genoeg voor 4 personen als bijgerecht:

  • 4 pastinaken
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 el amandelpasta (of andere notenpasta of pindakaas)
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaadpoeder

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Pastinaken schillen en in patatvorm snijden.
  3. Overige ingrediƫnten in een kom mengen en het patat erdoorheen roeren.
  4. Op een bakplaat uitspreiden en dan 30 minuten in de oven.

Tips

  • Als je deze pastinaakpatat fijn vind, moet je ook zeker eens de bataat patat maken!

Ingrediƫnten

Genoeg voor 4 personen als bijgerecht:

  • 4 pastinaken
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 el amandelpasta (of andere notenpasta of pindakaas)
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaadpoeder