Smoothette 🥭

In een makkelijke bui had ik courgette spaghetti gekocht, maar met de houdbaarheidsdatum naderen werd mijn tijd steeds krapper. Oplossing; in de blender als smoothette!

Met name vitamine C kan niet goed tegen verhitting. Die blijft in deze smoothie dus mooi behouden. De portie is goed voor 4 glazen.

Vitamine c kunnen wij enkel door voeding (of suppletie) binnenkrijgen. Het immuunsysteem heeft deze nodig in de strijd tegen infecties.

Het is een essenti?le vitamine die we bij heel veel biologische processen gebruiken. Vaak samen met andere antioxidanten. Dat zit met deze smoothiecombi wel goed.

Ingrediënten

  • 350 gram courgette
  • 250 gram mango
  • 1 rijpe banaan
  • 1 el lijnzaadolie
  • 250 ml water/plantaardige melk

Bereiding

  1. Alles in de blender

Tips

  • Andere groentes die ik graag in een smoothie gebruik zijn; boerenkool, spinazie, paksoi, bleekselderij, paprika, sla, rode biet en bloemkool.
  • Probeer ook eens de andere smoothies basil beet, paksoi joy en purple delight.

Ingrediënten

  • 350 gram courgette
  • 250 gram mango
  • 1 rijpe banaan
  • 1 el lijnzaadolie
  • 250 ml water/plantaardige melk