Sweet Side Salad 🥗🌱

Een sweet side salad, of te wijl een zoete salade als bijgerecht, ontbrak nog tussen mijn recepten. Vroeger bestond een salade voor mij uit sla, komkommer en tomaat. Tegenwoordig varieer ik met allerlei groentes, noten, zaden en pitten en zelfs fruit!

In deze salade heb ik namelijk blauwe bessen gebruikt. Het geeft de salade een heerlijke zoete twist. Zeker vanwege de gebruikte meiraap, dat toch een bittertje geeft, is dat een mooie combinatie.

Doe je er wat gerookte kipfilet of linzen bij kun je er wel een volwaardiger salade van maken. Echter welk gerecht kan nou geen sweet side salad als bijgerecht gebruiken?

De meiraap is in Nederland te oogsten tussen mei en november. In plaats van de meiraap kun je ook koolrabi of koolraap gebruiken.

bijgerecht zoete salade

Ingrediënten:

  • 40 gram veldsla
  • 100 gram meiraap
  • 1 avocado
  • 50 gram blauwe bessen
  • 25 gram pijnboompitten

Dressing:

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl mayonaise
  • 1 tl gedroogde peterselie

Tips:

Bereiding:

Was de groentes, schil de meiraap en snij deze vervolgens in kleine blokjes.

Snij een avocado door de helft in de lengte. Prik een mesje voorzichtig in de pit waarna je deze er zo uit kan halen. Lepel nu de avocado uit de schil en snij in reepjes. (Maak je de salade voor jou alleen laat dat de pit zitten en gebruik de helft van de avocado. Zet de helft met de pit terug in de koelkast met wat citroensap erover heen afgedekt met leeggelepelde schil. Deze kun je de volgende dag weer gebruiken)

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie op matig vuur. Schep regelmatig om zodat ze niet aanbranden. Ondertussen maak je de dressing.

Vul een saladekom met alle ingrediënten en roer hier de dressing doorheen.

Eet smakelijk!

sweet side salad meiraap

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀