Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bounty kokossnacks 🍫🥥

Bounty, eat your heart out! Hieronder vind je de gezonde(re) variant op de wat ik vroeger de oh zo lekkere bounty’s vond. Ja, het is wat meer werk dan die folie van de reep scheuren. Nee, je krijgt na het eten van deze kokossnack geen schuldgevoel. Maar probeer ze niet alle 10 achter elkaar op te eten. Rijk aan gezonde kokosvetten en raw cacao.

IngrediŽnten:

(voor 10 stuks):

  • 150 gram geraspte kokos
  • 4 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 4 eetlepels ahorn siroop
  • 50 gram kokosmeel
  • 125 gram pure chocolade (minstens 80% cacao)

Bereiding:

Mix alle ingrediŽnten op de chocolade na met een staafmixer tot een mengsel dat stevig genoeg is om repen van te vormen. Valt het snel uit elkaar voeg je 1 a 2 eetlepels kokosolie toe. Verdeel het mengsel in 10 repen over een bakpapiertje en zet ze een minuut of 10 in de vriezer.

Ondertussen smelt je de chocolade au bain marie. Haal de licht bevroren kokossnacks uit de vriezer en doop deze in de chocolade. Ik gebruik graag een vork en een pannenlikker om ervoor te zorgen dat het hele mengsel onder de chocolade komt te zitten. Leg de kokossnacks in wording terug op het bakpapier en laat het vervolgens nog een half uur in de vriezer uitharden.

Nog makkelijker? Je kunt ook siliconenvormpjes gebruiken om het kokosmengsel in te harden, in tegenstelling tot het kneden in repen.

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀