Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zadencrackers met 7x gezonde beleg inspiratie 🍅🥑

Variatie in voeding zorgt voor een variatie in het darm microbioom. Dit houdt de darmflora gezond en geeft daardoor minder kans op overgroei van ťťn specifieke bacteriesoort. Bij een overgroei kunnen deze namelijk pathogeen worden en daarmee een ziekteverwekker zijn. Eet je dus altijd hetzelfde op een boterdam dan kun je dit echt beter gaan variŽren.

Hieronder vind je 7 verschillende gezonde beleg inspiratie. Onderzoek wijst uit dat hoe meer variatie er op tafel staat, hoe meer er ook wordt gegeten. Dat is natuurlijk niet altijd gunstig, dus wees hier zelf creatief in. Het hoeft niet allemaal gevarieerd in 1 dag. Probeer in ieder geval gedurende de week diversiteit aan te brengen in je maaltijden.

zadencracker met chioggia biet

IngrediŽnten voor 12 crackers:

 • 250 gram zaden crackermix  (Ik gebruikte de mix van Your Organix Nature)
 • 200 ml water
 • 40 ml olijfolie  

Beleg:

 1. Cashewnotenpasta met banaan en kaneel
 2. Tonijn met kappertjes en microgroentes
 3. Avocado met tomaat en basilicum
 4. Zalm met dille, honing en mosterd
 5. Amandelpasta, cacaopoeder en amandelschaafsel
 6. Hoummous met gerookte kipfilet en olijven (kalamata)
 7. Chioggia bietjes met rucola en gehakte paranoten

Tip:

 • De zadencrackers kun je prima bewaren in een afgesloten bak. Je kunt de crackers ook in kleine stukjes breken en als topping over de salade gebruiken.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Week de zadenmix voor 10 minuten in het water en de olijfolie. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Druk de mix aan met de achterkant van een lepel. Zorg ervoor dat de bodem overal ongeveer even dik is. Snijd de plaat in ongeveer 12 stukken. Zet nu voor 40 minuten in de oven.

Laat afkoelen op de bakplaat en beleg daarna met jouw favoriete topping.

Eet smakelijk! 🙋🏻‍♀️

7x gezonde en lekkere beleg inspiratie
🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀