Heerlijk van structuur, licht van buiten en donker van binnen is dit makkelijk en glutenvrij brood. Vol met vezels en rijk aan resistent zetmeel. Jij smult en je darmflora ook!
Er is geen tijd nodig om het deeg te laten rijsen. Wel moet je even geduld hebben tot de oventijd erop zit, terwijl de geur van versgebakken brood je neus al bereikt.
Door de rijke dichtheid aan voedingsstoffen ben je snel verzadigd en geeft het langdurig energie. Je doet daardoor ook langer met dit broodje, dan met een standaard luchtig (en vrij leeg) brood.
Dit glutenvrije brood bevat uiteraard geen tarwe of speltmeel. Beide bevatten immers gluten. Wel heb ik extra vezels in de vorm van psyllium toegevoegd. Dit geeft verzadiging en het helpt daarnaast ook voor de stoelgang.
Maar bezint, eer ge begint.. want hierna zal je voortaan zelf je brood willen bakken. Je hebt geen broodbakmachine nodig, wel een ovenbestendige cake- of broodvorm.