Glutenvrije mugcake met frambozen 🥧

Ben jij ook niet vies van een cakeje zo nu en dan? Dan is dit glutenvrije mugcake recept vast iets voor jou! Het zit vol met voedingswaarde voor een compleet ontbijt. Eventueel vul je het aan met wat extra fruit en/of (plantaardige) yoghurt als je meer trek hebt.

Het eitje bevat onder andere vitamine A. Daarnaast is het een eiwitbron met ook nog enkele B-vitamines. De eidooier bevat choline. Dat is een essentiële vitamine-achtige stof dat bijvoorbeeld gebruikt wordt voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel.

De donkere kleur komt zoals je van mij zou verwachten een keer niet door cacaopoeder, maar door het meel van druivenpitten. Druivenpitmeel bevat veel vezels en past in een paleo dieet. Leuk en lekker voor de afwisseling!

mugcake glutenvrij

Ingrediënten

  • 20 gr amandelpasta
  • 5 gram gepofte quinoa
  • 5 gram druivenpitmeel (vervang eventueel door rauwe cacaopoeder)
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 el ahornsiroop
  • 10 frambozen (diepvries)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klopt het ei door de amandelpasta in een ovenvaste beker of schaaltje.
  3. Roer alle ingrediënten, behalve de frambozen (tenzij het je niet uitmaakt of ze heel blijven), vervolgens goed hier doorheen.
  4. Nu mogen de frambozen er door heen.
  5. Zet voor 20 minuten in de oven.
  6. Haal uit de oven, laat eventjes staan (want heet) en geniet van een warme glutenvrije mugcake.

Tips

  • Eet je cake niet graag uit een mok/schaaltje? Vet deze dan eerst even goed in voordat je het beslag toevoegt. Je wipt het cakeje na het bakken er dan zo uit. Dan kun je het ook meenemen in een lunchtrommel bijvoorbeeld. Ook voor kinderen erg leuk en gezond!
  • Het recept is voor 1 mugcake. Verdubbel of verviervoudig het recept dus voor meerdere cakejes. Gebruik dan een mengkom en verdeel de inhoud na stap 4 van de bereidingswijze over het aantal gewenste cakejes.
  • Ook zo dol op mugcakes? Probeer dan ook eens deze kokosmakroon mugcake!
  • Liever een grote cake maken? Check dan de volgende recepten eens: Blauwe bessencake, dadelcake en lavacake.

Ingrediënten

  • 20 gr amandelpasta
  • 5 gram gepofte quinoa
  • 5 gram druivenpitmeel (vervang eventueel door rauwe cacaopoeder)
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 el ahornsiroop
  • 10 frambozen (diepvries)