Froghurt 4 breakfast 🍧

Fruit met (plantaardige)yoghurt, noten, pitten en zaden. Ideaal voor die ochtenden dat je snel en voedzaam, maar niet te machtig wilt ontbijten. Of omdat je gewoon een keer de dag niet met granen wilt beginnen.

Over het algemeen genomen eten we in Nederland heel veel granen. Bijvoorbeeld tarwe, spelt, boekweit, havermout, rijst, mais.. ja, helaas, mais is echt geen groente!

Denk maar eens na. Bij hoeveel maaltijden (tussendoortjes ook mee gerekend) eet jij granen? Als je bedenkt dat granen veel energie leveren, hoog zijn in omega 6 vetzuren, vaak gluten en ook anti-nutriënten bevatten is dat dus heel veel.

Probeer daarom minstens om af te wisselen in graansoort en eet regelmatig even een graanloze maaltijd. Zoals met dit prima ontbijtje.

Door de vette noten, pitten en zaden krijg je een stevige bite. Die granen mis je niet eens. Fruit, in dit geval appels, zorgt voor vezels en vitaminen. Yoghurt voor eiwitten. De extra cashewnotenpasta in mijn bowl zorgt voor een langere verzadiging.

yoghurt met appel

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 300 gram kokosyoghurt (geen light, zonder toegevoegde suikers)
  • 1 rode appel
  • 1 groene appel
  • 2 tl notenpasta (cashew- of amandelpasta bijvoorbeeld)
  • 12 pompoenpitten
  • 2 tl chiazaad
  • handje amandelvlokken

Tips:

  • Probeer ook eens één van de andere lekkere, gezonde ontbijtjes van Easy Peasy Good Food.

Bereiding:

Verdeel de yoghurt over 2 kommen. Was de appels, haal het klokhuis eruit en snijd in plakjes. Verdeel het fruit over de yoghurt. Schep er bij elke kom een theelepel notenpasta bij en strooi het chiazaad, de amandelvlokken en pompoenpitten erover.

Een goede begin van de dag! 

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀